fbpx

Nakon godinu dana “pala” banda koja je iz banke u Zagrebu ukrala 1,5 milijuna kuna

Zagrebačka policija privela je skupinu razbojnika koji su 8. svibnja prošle godine ukrali više od 1,5 milijuna kuna iz Hypo banke na Zagrebačkom velesajmu.

Privedeno je ukupno pet osoba, među kojima su dva razbojnika I. N. (29) i Ž. S. Š. (22), zaštitar opljačkane banke S. H. (39) i dvojica muškaraca A. S. N. (30) i V. R. (45) koje se tereti da su organizirali pljačku.

Dva razbojnika su se sa zaštitarom sastali u ožujku prošle godine. Nagovorili su ga da im se pridruži u pljački. Dan prije pljačke zaštitar se susreo s kriminalcima i dao im podatke o sigurnosti banke koje su tražili. Dogovoreno je da će opljačkati banku iduće jutro.

Dva su razbojnika u banku upala 8. svibnja 2012. oko 8 sati ujutro. Maskirani motociklističkim kacigama upali su u banku, a zaštitar, koji je zapravo bio njihov pomagač, odmah im je predao svoje oružje. Zaštitaru su kasnije platili 300.000 kuna.

Petero uhićenih završilo je u pritvoru. Dvojicu razbojnika tereti se za pljačku, zaštitara za pomaganje, a “mozgove” čitave operacije za poticanje na razbojništvo.

Izvor: Index.hr