fbpx

Neizvjesnost drugog kruga

Neizvjesnosti i drugog kruga svoje su birače oslobodili Nedjeljko Bubnjar, Ivan Knez, Martin Baričević, Emil Ćurko, Ante Jerolimov…

Izbori u Zadarskoj županiji uz većinu očekivanih rezultata donijeli su i nekoliko iznenađenja. U Tkonu je Goran Mušćet dobio 56,40 posto glasova, a dosadašnji načelnik Danijel Katičin tek 41,94 posto.

– Čestitam novom načelniku Tkona na uvjerljivoj pobjedi. Narod je htio promjenu i za načelnika izabrao bivšeg časnika HV, odnosno umirovljenog branitelja. Žao mi je što neću moći dovršiti neke projekte koje sam započeo, rekao nam je dosadašnji načelnik Danijel Katičin.

Nediljko Bubnjar, koji je prije godinu dana ponovno preuzeo čelništvo HDZ-a općine Škabrnja, i na ovim izborima je postigao ono što je htio.

– Pobijedio sam! Ne znam sa koliko točno glasova, ali jesam. Lista nam je pobijedila ostale sa 60:40 posto, kazao nam je Bubnjar. On će na funkciju načelnika zamijeniti Luku Škaru iz HSS-a. HDZ je u Škabrnji koalirao sa HSP-om dr. Ante Starčević

U Biogradu na Moru već duže vrijeme vlada HDZ i Ivan Knez kao gradonačelnik a tako će biti i ubuduće.

Prema neslužbenim rezultatima Knez je dobio 1.824 glasa i pobijedio u prvom krugu. Ivan Babara, nezavisni kandidat dobio je, također neslužbeno 667 glasova, a Damir Šangulin, kandidat široke koalicije predvođene SDP-om 496 glasova.

– Kampanja je bila mirnija i korektnija nego ikad do sad, na čemu čestitam i protukandidatima. Građanima Biograda zahvaljujem i čestitam, a protukandidatima želim više sreće drugi put, kazao nam je zadovljan novi – stari gradonačelnik Biograda Ivan Knez.

Prema neslužbenim podacima, u drugi krug za izbor gradonačelnika Grada Paga ušli su Ante Fabijanić Njekulin (HSP), kandidat koalicije HSP-HSU-HSLS-HNS i Željko Maržić (PSP), kandidat koalicije PSP-SDP-DC, dok Ante Fabijanić Tole, kandidat HDZ-a i Sanja Želehovski, kandidatkinja Zelene liste ispali. Koalicija HSP-HSU-HSLS-HNS dobila je i najviše glasova za Gradsko vijeće Paga. Nositelj liste bio je Ante Fabijanić Njekulin.

-Pokazali smo kako je ovo pobjednička koalicija. U drugom krugu za izbor gradonačelnika očekujemo još veću podršku birača i pobjedu, rekao je Ante Fabijanić Njekulin.

U Povljani su listići prebrojani, načelnik ostaje Ivica Pogorilić (71,29 posto glasova), u Lišanima je Ivica Musić (HDZ) uzeo taman potrebnih 50,75 posto glasova (rezultati konačni), dok će u Polači prema svemu sudeći Viktor Prtenjača (48,55 posto) i Josip Kulaš (33,68) u drugi krug.