fbpx

Pješačenjem od Bibinja do Polače odali počast junaku Franku Lisici

Obilježavajući Dan općine i 22. godišnjicu pogibelji hrvatskog redarstvenika Franka Lisice, u srijedu u tri sata ujutro s Trga dr. Franje Tuđmana u Bibinjama stotinjak mještana, predvođenih načelnikom Ninom Šimunićem i župnikom don Emilom Bilaverom, pješice je krenulo u 32 kilometara udaljenu Polaču.

Na kraju gotovo sedmosatnog puta, gdje su im se priključili i Sukošanci, dočekalo ih je 300-tinjak mještana Bibinja koji su tamo pristigli autobusima, čelništvo Općine Polača s načelnikom Viktorom Prtenjačom, izaslanstva MUP-a, Hrvatske vojske i udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

U ime branitelja skupu se obratio Svemir Vrsaljko, bivši načelnik PU zadarske i ratni zapovjednik Specijalne policije Poskoka, koji je istaknuo kako usprkos učestalom iskrivljavanju povijesti treba znati da je Domovinski rat bio obrambeno-osloboditeljski rat za neovisnost i cjelovitost hrvatske države protiv agresije udruženih velikosrpskih snaga.

– Franko se nije borio za lopove, kriminalce, niti za tugu hrvatskog čovjeka. Borio se za slobodnu i neovisnu državu Hrvatsku, državu sretnih i zadovoljnih ljudi. Neka nam Hrvatska bude onakva kakvu je je naš Bibinjac Franko priželjkivao, poručio je Vrsaljko.

Izvor: Zadarski list