fbpx

Podrška navijača glavni je zadarski adut u polufinalu

Pobjedom protiv Jollyja košarkaši Zadra izjednačili su omjer pobjeda i poraza ove sezone na 21-21. Minus osam (9-17) iz regionalne lige nadoknadili su istim tolikim plusom (11-3) u Ligi za prvaka, dok su u Kupu Krešimira Ćosića imali 1-1.

Naravno, kada se podvuče crta uoči završnog čina sezone, bilanca (rezultatska, dakako) ne može biti nego pozitivna. Ostvaren je najvažniji cilj, ostanak u regionalnoj ligi, a unatoč problemima, u Ligi za prvaka napravljen je i korak više. Zadar je završio na drugom mjestu, ispred višestruko skuplje Cedevite, koju je oba puta pobijedio.

Iako se, posebno na gostovanjima, mučila sa svim nominalno slabijim protivnicima, momčad Ante Nazora doživjela je samo jedan kiks, kod kuće od Jollyja, a u dvobojima sa favoriziranim Zagrepčanima pokazala je da im je potpuno ravnopravna. Zato ima puno pravo vjerovati da može otići do kraja i nakon pet godina vratiti naslov prvaka Hrvatske u grad košarke. A za to će se trebati poklopiti nekoliko stvari.

Motiva neće nedostajati ni jednima ni drugima. Cedevita ima više afirmiranih pojedinaca, ali Zadar bolji kolektiv. Po svemu sudeći na terenu bi se trebala voditi podjednaka borba. Međutim, ono gdje je Zadar definitivno mnogo jači i što bi trebao biti njegov veliki adut u ovom okršaju su navijači. Igrači su se izborili za prednost domaćeg terena, a na zadarskoj publici je da pokaže što to uistinu znači.

Iz kluba su poslali poziv, koji neodoljivo podsjeća na slavne dane Jazina: »Dođite svi u bijelim majicama!« Dakle, stvar ne može biti jasnija. Tko može neka osigura svoju ulaznicu već u subotu, kada će blagajna raditi od devet do 18 sati, ili u nedjelju u jutarnjim satima (blagajna otvara u 9), kako bi se izbjegle veće gužve pred početak susreta. I onda svi u »bilo«, sa šalovima oko vrata i podmazanim grlima pravac Krešin dom.

Više puta ove sezone zadarski su se navijači iskazali kao pravi šesti igrač momčadi. Sjetite se samo Partizana ili Splita u utakmici odluke. Ovaj put bi atmosfera mogla biti još i bolja. Hrvatsko prvenstvo, iako obezvrijeđeno od matičnog saveza, u srcima Zadrana uvijek je imalo i imat će posebno mjesto. A ova je momčad tijekom cijele sezone pokazala da može parirati i Cedeviti i Ciboni. I pobijediti ih. I zato se Zadar ima pravo nadati da je došlo vrijeme za prvi trofej u dvorani Krešimira Ćosića.

Izvor: Zadarski list