fbpx

Posmrtni ostaci iz zajedničke grobnice dobit će imena

Danas ćemo završiti proces ekshumacije posmrtnih ostatka osoba pronađenih na širem zadarskom području nakon asanacije terena po okončanju akcije Oluja, a ovo je ujedno i nastavak tog procesa poznatih grobnih mjesta. Na ovom mjestu imamo evidentirana 44 posmrtna ostatka, ali postoji mogućnost da ih je i više.

Žrtve su asanirane sa šireg zadarskog područja i ukopane su još 1995. godine, a riječ je o pripadnicima oružanih formacija, ali dijelom i o civilima, rekao je jučer na konferenciji za novinare održanoj na zadarskom Gradskom groblju pukovnik Ivan Grujić, pomoćnik ministra branitelja i predstojnik Vladina ureda za zatočene i nestale.

Veljko Odalović, predstavnik Komisije za nestale osobe srpske Vlade, koji je cijelo vrijeme od početka ekshumacije zajedno sa svojim kolegama na zadarskom Gradskom groblju kao monitoring, pohvalio je iznimno dobru suradnju Hrvatske i Srbije kada su u pitanju nestale osobe te je naglasio kako je to važno humanitarno, državno i političko pitanje i rješenje njihovih sudbina je važan preduvjet normalizacije ukupnih odnosa u regiji.

 Izvor: Zadarski list