fbpx

Povratak rukometaša na pozicije od prije dvije godine

Nakon boda osvojenog u Trilju u prvom kolu proljeća rukometaši Zadra u Drugoj ligi – jug pobijedili su devet utakmica zaredom i ostvarili cilj postavljen na polusezoni – osvajanje prvog mjesta i povratak u Prvu ligu, odnosno drugi natjecateljski rang.

– Kako je sezona išla kraju igrali smo u sve boljoj formi. Baš zbog toga upisali smo uvjerljive i važne pobjede u Jelsi i Solinu, a to su gostovanja koja smo označili kao najzahtjevnija u proljetnoj polusezoni – rekao je Frane Kardum, koji je drugu sezonu zaredom trener Zadra.

Lani je Zadar u Drugoj ligi bio četvrti, bodovno daleko od vodećih Hrvatskog dragovoljca i Kamička. Prošlo ljeto nije se dalo naslutiti da će se nešto značajnije promijeniti u statusu kluba iz Mocira. Osim toga Zadar je jesenas, uz vrlo povoljan raspored, izgubio tri boda, a jedan mu je oduzeo HRS zbog kašnjenja s uplatom za kotizaciju. Ipak, u prosincu je klub dobio novu Upravu koja je kao prioritet istaknula ulazak u Prvu ligu.

– Mi smo na našim leđima iznijeli teret promjene vodstva kluba. Da se to nije dogodilo ništa od prvog mjesta. Onako kako se klub prije vodio najvažnije je bilo igrati utakmice bez ikakvog cilja. Bez novih ljudi angažiranih u Upravi Zadar bi i danas bio drugoligaš.

U Prvoj ligi Zadar sljedeće sezone očekuju znatno zahtjevnije utakmice.

– Smatram da je lakše biti prvak Druge lige nego izboriti ostanak u Prvoj ligi. Stoga je nužno sačuvati većinu igrača koje sada imamo, a bude li moguće i dovesti još ponekog. Pri tome moramo voditi računa o financijskim okvirima, ali i da ne zanemarimo razvoj naših mladih igrača.

Izvor: Zadarski list