fbpx

Pozvali na skidanje “jumfa” Zadru

‘Ofarbajmo Kalelargu osmijehom mladih’, ‘Zadre, tko nam je ukrao mladost?’,’ Gdje je nestao Grad košarke’, ‘Mladež za tipkovnicom, mladi na ulici’, ‘Pozdrav promjenama, nek’ orgulje zasviraju i neka sunce zasja’ dio je poruka koju su mladi iz stranaka Koalicije za promjene, njih dvadesetak, danas putem transparenata uputili zadarskoj javnosti

Skupina Foruma mladih SDP-a, Mladih hrvatskih liberala i mladih HNS-a prošetala je od Morskih orgulja, preko Sveučilišta, Jazina i Kalelarge te stigla do Narodnog trga.

sdp_10

Jure Zubčić, predsjednik zadarskog ogranka Foruma mladih SDP-a, kazao nam je da se u ovoj kampanji govori kako Zadar ne smije stati, a oni su željeli poručiti da već stoji, odnosno da još nije ni krenuo.

sdp_04

‘Uništili su svaku perspektivu nas mladih u gradu. Ovim potezom željeli smo pozvati mlade Zadranke i Zadrane da izaberu promjene kako bi skinuli dotrajalu farbu s gradske uprave’, rekao je Zubčić.

Najupečatljivi i najprovokativniji transparent bio je onaj na kojem je pisalo ‘Skinimo 19. svibnja Zadru JUMF’ kojim su mladi iz Koalicije za promjene podsjetili na gašenje rok festivala JUMF i položaj mladih koji žele promijeniti, ali i činjenicu da gradom već 23 godine u kontinuitetu vlada HDZ. Prvim i najznačajnijim korakom drže izlazak nezadovoljnih, često i nezainteresiranih mladih birača, na izbore 19. svibnja.

sdp_05

Poslali su poruku i Božidaru Kalmeti ‘Prisilna kandidatura? Tko sada bespogovorno sluša Zagreb?’, ali i kolegama iz mladeži HDZ-a koje su prozvali za trolanje na lokalnim portalima: ‘Mladež za tipkovnicom, mladi na ulici.’

sdp_09

sdp_08

sdp_01

sdp_06

sdp_02

sdp_11

Izvor: Tportal.hr