fbpx

Prijateljstva iz koncertnih dvorana

U Glazbenoj školi Blagoje Bersa ovoga je vikenda održan treći zajednički koncert zadarskih i dubrovačkih učenika. Suradnja koja je započela na jednom od seminara između profesorica Maje Marušić i Marjane Dušević rezultirala je zajedničkim koncertima koji se već treći put održavaju na različitoj lokaciji. Koncert zborova Glazbene škole Blagoje Bersa i Umjetničke škole Luke Sorkočevića iz Dubrovnika održao se u koncertnoj dvorani zadarske glazbene škole u kojoj se tražilo mjesto više. Ravnateljica Berse posebno je pohvalila roditelje, kako zadarske koji su ovoga puta ugostili Dubrovčane, tako i dubrovačke koji isto tako spremno ugoste Zadrane za vrijeme njihova uzvratnog posjeta Dubrovniku.

U Zadar je ovoga puta stiglo dvadesetak polaznika UŠ Luke Sorkočevića, a njihova voditeljica, profesorica Maja Marušić, istaknula je kako je najvažnije lijepo prijateljstvo koje se do sada formiralo između učenika.

Uz zborove različitih uzrasta GŠ Blagoje Bersa nastupio je i Srednjoškolski mješoviti zbor UŠ Luke Sorkočevića izvedbama pjesama duhovnog i svjetovnog karaktera.

Izvor: Zadarski list