fbpx

“Promjena vlasti u Zadru označit će kraj plemenske politike”

– Mi smo nasuprot onih koji siju strah i sloboda govora će zamijeniti govor mržnje. Ovi ljudi nisu kako vjetar puše – rekla je predsjednica zadarskog SDP-a Ingrid Antičević Marinović

Promjena vlasti u Zadru označit će kraj plemenske ekonomske politike. Ni jedno zadarsko poduzeće danas nije među prvih 100 po dobiti u Hrvatskoj, a Zadar je nekad bio u vrhu gospodarstva. Zadru ćemo vratiti ulogu snažnog gospodarskog regionalnog centra – rekao je na predstavljanju koalicijske liste SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zadra, Ivo Bilić.

Koalicija za promjene sačinjena od stranaka SDP, HNS, DSU, HSLS i HSZ danas je u prepunom predvorju zadarskog HNK predstavila kandidacijsku listu i program za predstojeće lokalne izbore koji se održavaju 19. svibnja. Iza kandidata za gradonačelnika, Ive Bilića te njegove dvije zamjenice, Sabinu Glasovac i Ljiljanu Klarin, stali su i najpoznatiji zadarski gospodarstvenici iz vremena kada je Zadar bio pravo gospodarsko čudo. To su Stanislav Antić, osnivač SAS-a, Stanko Banić, bivši predsjednik Uprave Tankerske plovidbe, dr. Miro Morović, dr. Tomislav Košta, dr. Ivica Maštruko, Bianka Pavin i Ivo Karamarko.

U svom kratkom ali jasnom govoru, Ivo Bilić kazao je kako će promjena vlasti u Zadru označiti kraj jedne plemenske ekonomske politike.

– Promjena vlasti u Zadru definitivno će označit kraj jedne plemenske ekonomske politike koja je Zadar smjestila po BDP-u znatno ispod ekonomskog promjena. Zadar danas nema ni jedno poduzeće koje se nalazi u prvih 100 po dobiti u Hrvatskoj, a svi znamo kako je Zadar nekad bio u samom vrhu gospodarstva. Zadru moramo i vratit ćemo mu ulogu snažnog gospodarskog regionalnog centra – kazao je koalicijski kandidat za gradonačelnika Zadra, Ivo Bilić.

promjena-vlasti-zadru-oznacit-ce-kraj-plemenske-politike-slika-990106

Uz prioritete nove ekonomske politike, Bilićev projekt Kalelarge trebao bi, kako je kazao, vratiti grad građanima. Naš cilj je da zadar postane centar europeizacije Hrvatske, poručio je Bilić.

Prva Bilićeva zamjenica, ukoliko postane gradonačelnik, Sabina Glasovac, jasno je i glasno poručila kako je Zadar spreman za promjene. Naglasak svog rada Glsovac je odlučila posvetiti ponajviše mladima. Dodala je i kako će se zalagati za novi, pravedniji i pošteniji odnos prema sportu i klubovima u gradu košarke.

Kada je riječ o socijalnoj politici, druga kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika, dr. Ljiljna Klarin kazala je kako će se posvetiti palijativnom programu u prevenciji skrbi starijih, ali i mlađih sugrađana.

Cijeli program predstavljanja 30 kandidata vodila je 31. na listi za Gradsko vijeće i predsjednica GO SDP-a, Ingrid Antičević Marinović koja je svakog od kandidata predstavila ponaosob.

Izvor: Večernji list/ZDnews