fbpx

Sebastien Loeb pobijedio u Argentini

Sebastien Loeb po osmi se put, nakon vrlo emocionalne pobjede ovog vikenda, popeo na pobjedničko postolje u Argentini, najvjerojatnije njegovoj zadnjoj utrci na šljunku u FIA WRC prvenstvu. Aktualni je svjetski prvak završio zahtjevnu petu utrku sezone 55 sekundi ispred Sebastiena Ogiera prekinuvši tako njegov niz od tri uzastopne pobjede.

Bila je to ukupno 78. Loebova pobjeda u svjetskom reli prvenstvu, a bit će svakako jedna od posljednjih jer će ove sezone odvoziti tek četiri utrke te se nakon toga oprostiti od vrlo plodonosne reli karijere. Čak 80.000 ljudi dočekalo ga je na posljednjoj etapi u El Condoru. ‘Bio je to težak reli s mnogo kompliciranih etapa, no atmosfera je bila fantastična i dobar je osjećaj pobijediti ovdje’ rekao je Loeb koji će svoju posljednju utrku u WRC prvenstvu voziti ovog listopada u Francuskoj.

Sebastien Ogier dominirao je prvim dijelom utrke u svom Volkswagen Polu R no izlijetanje s ceste koštalo ga je dragocjenih 40 sekundi i morao je prepustiti svoje vodstvo neumornom Loebu. Francuski mu prvak, zbog ograničenog sudjelovanja ove sezone, ipak ne može konkurirati u borbi za naslov.

Jari-Matti Latvala osvojio je treće mjesto u drugom Volkswagenu nakon oštre borbe s Evgenyem Novikovom. Finac je nadoknadio ogroman zaostatak od dvije minute i posljednjeg je dana startao samo 8.2 sekunde iza Novikove Ford Fieste RS. Latvala je osvojio sve četiri etape, uključujući posebnu, power etapu, a mjesto na podiju osiguralo mu je i Novikovo izlijetanje u posljednjoj etapi.

 Izvor: Index.hr