fbpx

STJUARDESE OPET RADE, AVIONI PONOVO LETE! Kabinsko osoblje Croatia Airlinesa prekinulo štrajk

Nakon osam dana štrajk u Croatia Airlinesu je završio. Kasno popodne završio je drugi sastanak predstavnika Uprave i Sindikata Kabinskog osoblja koji je rezultirao prekidom štrajka.

Sutra u 5 sati ujutro trebala bi početi normalizacija avionskog prometa u Croadtia Airlinesu. No, Sindikat nije potpisao novi Kolektivni ugovor već će o njemu nastaviti pregovore s Upravom Ivana Lojo iz Sindikata Kabinskog osoblja nakon obustave štrajka je kazala kako su pristali na uvjete Uprave ali tvrdi kako su uštede i dalje najveće upravo na stjuardesama i stjuardima.

Prema neslužbenim informacijama sindikat je pristao na 9 postotno smanjenje plaća, a Uprava je obećala da obustavlja postupak davanja otkaza za 42 stjuarda i stjuardesa koji su bili na bolovanju. Prema tvrdnjama Lojo članovi sindikata kabinskog osoblja ovim štrajkom su pokazali snagu i zajedništvo.

Danas su održana dva sastanka Uprave i predstavnika Sindikata, a na odluku o prestanku štrajka zasigurno je utjecala i odluka sindikata pilota koji je dan ranije prekinuo štrajk. Prema dosadašnjim proračunima Croatia Airlines je ovim štrajkom ostvarila gubitak veći od 8 milijuna kuna.

Izvor: Jutarnji list