fbpx

“SVAKO ODUGOVLAČENJE MOGLO BI SE TUMAČITI KAO OPSTRUKCIJA!” Ministar Bauk o održavanju referenduma

Ministar uprave Arsen Bauk ocijenio je danas da je skupljanje potpisa za izmjenu Ustava odnos između građana i Sabora, te da će nadležna tijela postupiti sukladno zakonu.

“Pretpostavljam da će organizatori potpise dostaviti predsjedniku Sabora, pretpostavljam da će on to proslijediti Odboru za Ustav, poslovnik i politički sustav i da će taj Odbor potom zadužiti Ministarstvo uprave i MUP da provjere valjanost potpisa i je li prikupljen dovoljan broj potpisa”, kazao je Bauk novinarima nakon sjednice Vlade, pozivajući se na iskustvo koje je bilo u sličnoj situaciji, kada su sindikati prikupljali potpise protiv izmjena Zakona o radu.

Bauk je time odgovorio na novinarska pitanja o peticiji za promjenu Ustava koju je pokrenula inicijativa “U ime obitelji”. Oni su dosad prikupili vise od 710.000 potpisa, a traže da se u Ustav unese odredba po kojoj je brak životna zajednica muškarca i žene.

O daljnjim koracima Bauk danas nije želio govoriti, ističući da su za to ovlašteni saborski zastupnici. Istaknuo je kako ne bi bilo dobro bilo kakvo odugovlačenje, što bi se moglo protumačiti kao opstrukcija.

Izvor: Jutarnji list