fbpx

U Zagrebu će biti teško, ali ovakav Zadar može do kraja

Kakva je to večer bila u dvorani Krešimira Ćosića! Tko nije bio, a mogao je doći, ima za čime žaliti. Nakon izvrsne predstave, u kojoj je momčad Ante Nazora još jednom nadigrala i pobijedila višestruko skupljeg protivnika, publika je oduševljeno klicala zadarskim košarkašima. A onda je, gotovo u isti čas kada se oglasio posljednji zvuk sirene, stigla vijest iz Rijeke. Gol, gol, gol! Stipe Perica je u posljednjim trenucima zabio za pobjedu na Kantridi 2:3, koja je pogurala zadarske nogometaše na samo koračić do ostanka u prvoj ligi. Fešta na Višnjiku bila je potpuna.

Teško nešto može nadmašiti onaj nevjerojatan niz emocija u dramatičnoj pobjedi protiv Partizana ranije ove sezone, ali ovo je bilo odmah uz bok tome. Tko zna, možda Nazor i njegov tim spremaju još kakvo iznenađenje. Svakako, sezona u Zadru nije gotova. Igrat će se još najmanje jedna, a Zadrani se nadaju i tri utakmice. No, polako. Treba ići, kako igrači i trener uvijek ističu, korak po korak, jer to ih je i dovelo pred vrata finala.

Nedostatak pravog prvog razigravača (Ilievski i Kitchen su za ukupno 28 minuta imali valorizaciju -4) očit je problem momčadi Jakše Vukića, ali nije jedini. Njegovi igrači, za razliku od Nazorovih, ne dišu kao momčad. Često dolazi do nesporazuma u igri, prečesto pokušavaju situacije riješiti individualnom kvalitetom, a to protiv odlično pripremljenog Zadra ne prolazi. Bar ne u onolikoj mjeri, koliko bi trebalo za pobjedu u gostima.

Što se Zadra tiče, sada je ključno sve to arhivirati i pokušati ponoviti sutra u Domu sportova, gdje je slavio već dvaput ove sezone. Doduše, te utakmice ne treba uzeti u obzir, jer je Cedevita tada bila u drugačijim sastavima nego sada, ali ostaje činjenica da Zadrani znaju kako se pobjeđuje u Zagrebu. I imaju veliku želju da polufinalnu seriju riješe s 2-0, kako ne bi protivniku dali još jednu priliku. Jer Cedevitu, bez obzira na sve probleme i očiglednu slabu atmosferu unutar momčadi, nipošto ne treba podcijeniti ni otpisati. Previše je u tu momčad uloženo da bi se samo tako predala i Zadrani su svjesni da ih čeka itekako težak posao. Pritisak je sada na strani protivnika, no jedna utakmica može dosta toga okrenuti. Zato sutrašnji dvoboj treba pripremiti jednako kvalitetno kao i prethodni, te ga odigrati s istom, ako ne i većom količinom želje, borbenosti, inteligencije i koncentracije. Samo tako Zadar može do finala u kojemu nije bio od 2010.

Izvor: Zadarski list