fbpx

Vladimir Čačić: Nemam ništa protiv gay parade u Zadru

Tko će vam biti zamjenici?
− Vesna Sabolić i Joško Mikelić.

Navedite pet glavnih projekata koje namjeravate ostvariti u županiji.
− Prvi je izgradnja doma za smještaj i rehabilitaciju hrvatskih branitelja, s parkom i spomenikom. Drugi je koncesioniranje zemljišta za razvoj stočarstva s parcelama od 50 do 100 hektara, uz što ide i obnova zemljišnih knjiga za sve katastarske općine u županiji. Treći je projekt napraviti sustav navodnjavanja suhih polja od Nina do Knina, a četvrti je reorganizacija školstva tako da se učenici već sada obrazuju za zanimanja koja će se tražiti za 10 godina. Peti je glavni projekt vratiti razinu zdravstvene zaštite, preustrojiti organizaciju.

Hoćete li smanjivati broj zaposlenih u županijskoj upravi?
− U prva tri mjeseca neću, dok ne napravim analizu. Tada ću eventualnom višku zaposlenih pokušati naći neki drugi posao.

Hoćete li raspisati natječaje za izbor pročelnika i direktora županijskih tvrtki?
− Obvezno. Smatram da se svi moraju staviti u isti položaj.

Zbog čega mislite da ste najbolji kandidat?
− Zato što najbolje poznajem sustav državne uprave, u upravama sam bio tajnik, načelnik, zamjenik ravnatelja, direktor… Najbolje poznajem sustav iznutra.

Hoćete li sudjelovati na Paradi ponosa u Zadru?
− Ne vidim razloga zašto bih sudjelovao. No, nemam ništa protiv Parade.

Koji su vam političari uzori?
− Uzor mi je Olof Palme, zbog svoga načina obnašanja vlasti. Palme je od cijele Švedske napravio jedan tim.

Tko prije treba dobiti spomenik u Zadru, Tuđman ili Tito?
− Spomenici moraju obuhvaćati širi smisao, a ne glavu jednog čovjeka. Uz to, spomenicima je mjesto na groblju, u gradu nitko ne treba dobiti spomenik.

Može li Zadarska županija živjeti samo od turizma?
− Ne može, ne može nitko. To je tercijarna djelatnost, nadgradnja.

Treba li izgraditi most do Pašmana?
− Da, i to što prije.

Koji vam je bio najuzbudljiviji događaj u životu?
− Bilo je to 5. listopada 1991., kad su me u jednom danu 120 puta raketirali neprijateljski avioni na području Karaule, a ja nisam imao zaklona. To je bilo negativno uzbuđenje, ali je to svakako bio moj najuzbudljiviji dan u životu.

Koga radije slušate: Thompsona ili Dedića?
− Thompsona.

Koju biste ocjenu dali Vladi?
− Dao bih joj +2, ako je skala od 1 do 5.

Jeste li vjernik, agnostik ili ateist?
− Vjernik sam.

Karijera

− Jedan sam od pet utemeljitelja HDZ-a u Benkovcu. Iz HDZ-a sam izišao 1996., kad sam bio predsjednik benkovačkoga Gradskog vijeća, zbog neslaganja s metodama stranke. Pristupio sam HSS-u 1997. i u dva sam mandata bio vijećnik Županijske skupštine. Iz HSS-a sam izišao 2002., nisam se mogao složiti s tim da u stranku uđe Slavko Šare. HNS-u sam se priključio 2011. godine.
Diplomirani sam pravnik. Bio sam tajnik Srednje škole u Benkovcu, zamjenik ravnatelja Doma zdravlja u Benkovcu, voditelj u HZZO-u Benkovcu i u Zadru, sada sam viši upravni savjetnik u Ministarstvu branitelja u Zagrebu. Dragovoljac sam Domovinskog rata, sa 600 dana provedenih u borbenom sektoru.

Imovinska kartica

− Imam stan u Zadru od 65 kvadrata i stan u Zagrebu od 53 kvadrata, oba u suvlasništvu sa suprugom. Imam trećinu imanja u Bruškoj od ukupno 15 hektara. Imam kredit u iznosu od 120.000 eura, a vozim automobil renault megane star 14 godina.

Izvor: Slobodna Dalmacija