fbpx

Zadarski profesor snimao žene u WC-u šoping centra pa se branio: To je jače od mene!

Nakon što se Zadrom proširila priča o misterioznom „ćiribimabašu“ koji mobitelom snima žene u toaletima trgovačkih centara, policija je krajem travnja uhitila i na obavijesni razgovor privela 29-godišnjeg Zadranina.

Ovaj, kako se istragom utvrdilo, visokoobrazovani Zadranin, policajcima je odmah sve priznao kazavši kako je poriv za snimanjem žena u toaletima „jači od njega“.

Zadranina su policiji prijavili zaštitari iz jednog trgovačkog centra nakon što im je žena, koju je snimao dok je obavljala nuždu u zajedničkom toaletu, sve ispričala. Ugledavši ruku s mobitelom pomislila je kako je nekom pozlilo, no, kada je upitala “jeste li dobro” osoba je istrčala iz susjednog toaleta i pobjegla. Nedugo nakon toga je muškarca prepoznala po patikama, te pozvala zaštitare.

– Utvrđeno je da je riječ o kaznenom djelu neovlaštenog slikovnog snimanja, za koje se postupak pokreće isključivo nakon prijedloga žrtve o kaznenom progonu. S obzirom na to da snimane žene nisu željele podnijeti prijavu, u ovom slučaju neće biti kaznene prijave – rečeno nam je u zadarskoj policiji gdje 29-godišnjak dosad nije bio evidentiran zbog sličnih kaznenih djela.

Ukoliko bi se žene odlučile na prijavu „ćiribimbaš“ bi za ovo kazneno djelo mogao dobiti do jedne godine zatvora. Toliko je, naime, propisano, za ovo kazneno djelo prema članku 144. Novog kaznenog zakona. Tko drugoga koji se nalazi u stanu ili prostoru posebno zaštićenom od pogleda neovlašteno slikovno snimi ili takvu snimku uporabi ili učini dostupnom trećoj osobi, te na taj način povredi privatnost kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.

Izvor: Slobodna Dalmacija