fbpx

Zadarskom ubojici majke i bake suđenje iza zatvorenih vrata

Optužnica protiv 20-godišnjeg Lovre Mesnića, osumnjičenog za dvostruko ubojstvo 55-godišnje majke i 73-godišnje bake na zadarskom Bokanjcu, očekuje se početkom rujna.
Tada bi, prema informacijama kojima raspolažemo, trebala završiti istraga ovog slučaja, po brutalnosti dosad nezapamćenog u Zadru. Dosad je u istrazi ispitano desetak svjedoka, članova obitelji i prijatelja 20-godišnjaka, te su zatražena dodatna vještačenja koja bi trebala rasvijetliti sve okolnosti ovog slučaja.

Dvadesetogodišnjak se od zločina, koji se dogodio početkom travnja u prijepodnevnim satima, nalazi u zagrebačkoj Bolnici za osobe lišene slobode, gdje se nad njim provodi kombinirano psihijatrijsko vještačenje.

Pod utjecajem alkohola

Prema zasad dostupnim informacijama, koje se mogu smatrati sasvim izvjesnima, Mesniću će se suditi iza zatvorenih vrata, kao neuračunljivoj osobi. To znači da će kaznu izdržavati u jednoj od psihijatrijskih bolnica gdje prisilni smještaj može trajati najdulje onoliko godina koliku bi zatvorsku kaznu optuženik dobio za počinjeno kazneno djelo.

Krvnom analizom je utvrđeno da u vrijeme počinjenja kaznenog djela dvadesetogodišnjak nije bio pod utjecajem alkohola, a toksikološki nalazi iz Centra za krim-vještačenja koji bi trebali pokazati je li bio i pod utjecajem opijata, još se čekaju. U policiji sumnjaju da je Mesnić u trenutku počinjenja zločina bio pod utjecajem opijata, najvjerojatnije psihoaktivnih droga, na što upućuje i reakcija njegova oca. Naime, samo noć prije ubojstva, otac je pozvao policiju zbog teške svađe sa sinom koju nije uspijevao sam razriješiti.

Prema onome što je rekao policiji, sumnjao je da mu je sin uzeo neko opojno sredstvo jer su mu oči bile neprirodne. Kada je policija došla do kuće Mesnićevih, rečeno im je, pak, da Lovre spava.

Izvor: Slobodna Dalmacija