fbpx

Akcija čišćenja Parka Sfinga

Sutra će se u parku Sfinga održati akcija čišćenja infektivnog otpada i uređenja Parka – najavili su članovi Mjesnog odbora Brodarica i udruge za resocijalizaciju bivših ovisnika Porat. Potaknuti prijavama građana koji su primjetili da se u parku u zadnje vrijeme pojačano okupljaju ovisnici odlučili smo reagirati, kaže predsjednik Mjesnog odbora Brodarica Ante Rubeša.

Sutra će se u parku Sfinga od 10 sati i 30 minuta održati akcija čišćenja infektivnog otpada i uređenja Parka – najavili su članovi Mjesnog odbora Brodarica i udruge za resocijalizaciju bivših ovisnika Porat.

Potaknuti prijavama građana i medijskim napisima koji su zabilježili da se u parku u zadnje vrijeme oko jedne kamp-kućice pojačano okupljaju ovisnici, odlučili smo reagirati, kaže predsjednik Mjesnog odbora Brodarica Ante Rubeša. U udruzi Porat odmah smo dobili podršku dodaje. Predsjednik udruge Siniša Kabić pohvaljuje način na koji je jedan gradski mjesni odbor reagirao na takve dojave.

” Nakon čišćenja neće se događati ubodi djece na odbačeni otpad jer ako se netko ubode na odbačenu iglu treba proći i do 6 mjeseci dok se detektira je li osoba zaražena nekom bolešću…”

Osim čišćenja parka , Mjesni odbor Brodarica želi urediti i turistički valorizirati park, pa Rubeša ističe kako je pokrenuta i akcija restauracije samog kipa Sfinge i drugih znamenitosti u parku

“Gospodin Kostov je izradio projekt restauracije kipa Sfinge za što bi trebalo izdvojiti 20-ak tisuća kuna i taj novac mi ćemo pokušati dobiti u gradskoj upravi. Taj park je stvarno dugo bio zapušten. Gospoda iz Nasada su uređivala park, ali to je jedno prelijepo područje koje se može dodatno ukrasiti i na ponos Brodarice i grada Zadra.”

…a nakon toga pokušat ćemo i rasvijetliti park nastavlja Rubeša te poziva građane da se odazovu sutrašnjoj akciji koja počinje u 10 sati i 30 minuta. Čišćenje parka Sfinga podržati će zadarska Čistoća i Nasadi.