fbpx

Baljak: Prije sezone potpisali bismo ovakav plasman

Zaprešić će i u idućoj sezoni biti favorit broj jedan za titulu prvaka Hrvatske. Ako se pokažu ispravnima glasine o dovođenju, onda je očito da stvaraju jednu mega momčad s kojom će napadati i europske titule

Kuglači Zadra porazom u polufinalu Kupa Hrvatske i službeno su zaključili sasvim solidnu sezonu u kojoj su osvojili odlično drugo mjesto u Prvenstvu Hrvatske i treće mjesto u Kupu. Na Final Fouru Kupa u Splitu ipak nisu mogli preko najjačeg sastava domaćeg prvenstva, Zaprešića.

– Mi smo tu utakmicu odradili solidno, ali Zaprešić je odigrao vrhunsku partiju – kazao je kapetan i najbolji igrač Zadra u sezoni 2012./13. Mario Baljak. Naime, nakon prve izmjene Zadrani su bili u igri, ali njihov bivši suigrač Damir Fučkar odradio je fantastičan nastup u drugoj izmjeni i uzeo sve nade kuglačima Zadra za prolaz u finale.

– Nakon prve izmjene oni su vodili s 2:1 i imali sitnu prednost u drvima. To se u kuglanju može stići. No, Fučkar je odigrao nevjerojatno, srušio rekord kuglane u Splitu i nije nam dao šanse.

Bolji ritam

Vaš trener Šime Mijolović u najavi te utakmice rekao je da su igrači Zaprešića pred utakmicu bili u mnogo boljem natjecateljskom ritmu, jer su nastupali na niz turnira, dok je većina momčadi Zadra u tom periodu samo trenirala. Koliko je taj faktor imao utjecaja?

– Možda djelomično. Zaprešić je zaista jaka momčad s mnogo dužom klupom od nas. Oni imaju osam-devet vrhunskih igrača. Mi taj luksuz nemamo. Taj faktor je presudio sada, ali i u prvenstvu.

Nakon osvajanja drugog mjesta u domaćem prvenstvu, stigli ste do završnice Kupa Hrvatske. Čini se kako je ova sezona za Zadar itekako bila uspješna, iako ste sve do završnice prvenstva imali prednost nad Zaprešićem.

– Mi smo u potpunosti zadovoljni sezonom. Da nam je netko prije sezone ponudio ove rezultate, odmah bismo potpisali. Drugo mjesto u prvenstvu s ovom momčadi je jako velik uspjeh.

Ove sezone ste se ponovno vratili u Europu?

– To je jako važno za nas. Nastupit ćemo na Europa pokalu koji će se održati u njemačkom Augsburgu i tamo ćemo tražiti pravi rezultat. Sigurno da prije toga treba vidjeti kako će izgledati naša momčad u idućoj sezoni.

Odlična sezona

Vi ste ponovno imali vrlo dobru sezonu. Bili ste najbolji igrač Zadra i šesti igrač Hrvatskog prvenstva. U konačnici ste nastupili na Svjetskom momčadskom prvenstvu u sastavu hrvatske reprezentacije.

– Zaista sam imao odličnu sezonu i moram biti u potpunosti zadovoljan. Možda sam malo lošije odigrao posljednju utakmicu u Kupu, ali sve u svemu ne bih imao ništa protiv da i u idućoj sezoni ponovim ovaj rezultat.

Iako prijelazni rok još nije službeno započeo, čini se da je uprava Zaprešića već napravila dobre stvari. Navodno je već dogovoreno da Zaprešić pojačaju Branko Manev iz Konikom Osijeka, Nikola Uzelac iz Zaprešića i bivši igrač Zadra Branislav Bogdanović. Koliko su to jaka pojačanja govori i činjenica da je Branko Manev bio najbolji igrač lige u prošloj sezoni, Bogdanović je bio treći u toj konkurenciji, a Nikola Uzelac deseti. To znači da je Zaprešić doveo tri igrača koji su među deset najboljih u Hrvatskoj. Čini se da se glavni favorit za titulu već zna.

– Zaprešić će i u idućoj sezoni biti favorit broj jedan za titulu prvaka Hrvatske. S momčadi koju slažu imat će što reći i na svjetskom Kupu i u Euroligi. Ako se pokažu ispravnima glasine da dovode ta tri igrača, onda je očito da stvaraju jednu mega momčad.

No, Zadar je i u ovoj sezoni pokazao da se može nositi s jednim Zaprešićem. Dugo vremena ste imali vodstvo na ljestvici i tek u završnici sezone ste posustali.

– Papir je jedno, teren je drugo. Vidjet ćemo kako će se u konačnici rasplesti prijelazni rok. Sigurno je da ćemo se maksimalno truditi da se suprotstavimo, kako Zaprešiću, tako i svakoj drugoj momčadi. Ukoliko će to biti nemoguća misija, mi ćemo tražiti što bolji plasman.

Izvor: Zadarski list