fbpx

Berlusconiju 7 godina zatvora zbog maloljetne prostitutke: “Potpuno sam nevin!”

“Sedam godina zatvora i zabrana bavljenja politikom”, stoji u današnjoj presudi suda u Milanu koji je 76-godišnjeg Silvija Berlusconija proglasio krivim u slučaju Ruby! Berlusconi je proglašen krivim za plaćanje seksualnih usluga maloljetnoj prostitutki Karimi El-Mahroug kao i za zlouporabu položaja i ovlasti.

Maloljetna prostitutka Ruby: Berlusconi mi nije platio nego mi je dao dar od 7000 eura

Tužiteljstvo je za Berlusconija u ovom slučaju tražilo kaznu od šest godina zatvora te doživotnu zabranu bavljenja politikom. Berlusconija se teretilo da je 2010. godine u nekoliko navrata, na svojim popularnim “bunga-bunga” zabavama, platio seksualne usluge tada 17-godišnjoj Ruby. I bivši premijer i Ruby te su optužbe opovrgnuli. Ruby je priznala da je od Berlusconija primila 7000 eura, ali tvrdi da je to bio dar. Berluconi je naravno najavio žalbu drugostupanjskom sudu.

Tijekom svjedočenja u sudskom procesu Ruby je tvrdila da je na zabavi znalo biti i do 20 djevojaka koje su se skidale, ali navodno nikad nije vidjela fizički kontakt između njih i Berlusconija. Više je puta rekla da nije bilo “nikakvih seksualnih kontakata” između nje i Berlusconija. Detaljno je opisala zabavu povodom Valentinova kazavši da se na njoj pojavilo nekoliko djevojaka odjevenih u časne sestre, koje su se potom skinule u donje rublje, plesale oko šipke, a kraj su začinile vrućim plesom u krilu.Neke djevojke su čak bile obučene u ni više ni manje nego Baracka Obamu, rekla je Ruby na sudu.

Potpuno sam nevin!

“Potpuno sam nevin!”, bio je prvi komentar Berlusconija nakon presude dodajući da je bio siguran kako će biti oslobođen svi optužbi.

“Nije bilo šansi da budem proglašen krivim na temelju ‘činjenica’ koje su predočene na sudu”, rekao je Berlusconi pred novinarima. U svom stilu Berlusconi je obećao nastavak borbe za “slobodnu Italiju” i “pravednu zemlju”.

Berslusconi već ima dvije nepravomoćne presude i kazne zatvora od 5 godina

Ovo je bivšem talijanskom premijeru već drugi izgubljeni sudski slučaj s obzirom da je osuđen na 4 godine zatvora zbog utaje poreza. Tu je nepravomoćna presuda od jedne godine zatvora zbog prisluškivanja oporbe i objavljivanja tajnih razgovora u listu Il Giornale, koji je bio u vlasništvu njegova brata.

Sve skupa Berlusconi je osuđen na malo više od 11 godina zatvora, no ni u jednom slučaju presuda nije bila pravomoćna.

Izvor: Index.hr