fbpx

Čačić na putu prema zatvoru, žena ga vozi u Remetinec: Poslat će ga u kaznionicu poluotvorenog tipa

Radimir  Čačić  danas ide u zatvor. Nekadašnji prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HNS-a mora se javiti u Remetinec, odakle će nakon obrade biti premješten u jednu od kaznionica poluotvorenog tipa. Čačiću su dosuđena 22 mjeseca zatvora zbog izazivanja teške prometne nesreće Mađarskoj, u kojoj su poginule dvije osobe.

Čačić je jutros u 8.45 sati napustio obiteljsku kuću u Varaždinu u pratnji supruge Marije, koja je sjela za upravljač automobila i odvezla ga prema Remetincu.

Nakon što su sva rješenja postala pravomoćna, Radimir Čačić danas počinje služiti kaznu. Mora se javiti u zatvor u Zagrebu, u Centar za dijagnostiku, objasnio je glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić. “Radi se o postupku u okvirima Centra za dijagnostiku gdje se u određenom periodu formira socijalni profil osuđenika i shodno tome se donosi odluka u kojoj kaznionici će on izdržavati kaznu”, objasnio je Devčić.

Vjerojatno će se raditi o jednoj od kaznionica poluotvorenog tipa, Lipovici ili Valturi. Čačić je u razgovoru za Media servis izjavio da u zatvor ide potpuno miran. “Nema ništa u tome novo ni neobično. Ja sam legalist i legitimist. Bez obzira što mislim o presudama, kaznu koja je propisana treba izvršiti i o tome nema nikakve dvojbe. Takvim stvarima treba pristupati racionalno. Nisam nikada u životu učinio ništa nečasno. Prema tome, u tom smislu sam potpuno miran”, rekao je.

Čačić je dobio 22 mjeseca zatvora, a nakon odsluženih najmanje 11 mjeseci moći će tražiti prijevremeni otpust. Već je najavio da nakon odsluženja kazne planira povratak u politiku.

Izvor: Index.hr