fbpx

Cadillac Elvisa Presleya može biti vaš

Cadillac karavan Elvisa Presleya, stari kamionet Stevea McQueena i naočale Johna Lennona su samo neke od stotina stvari koje su nekoć posjedovale slavne osobe, a koje će se sljedeći mjesec naći na dražbi u Kaliforniji.

Tvrtka Mecum Auction Company objavila je da će na aukciji izložiti oko 2.000 predmeta povezanih sa slavnim zvijezdama. Aukcija će se održati u Santa Monici, Kalifornija dana 26. i 27 srpnja.

Mecum, tvrtka koja je specijalizirana u prodaji kolekcionarskih automobila, kaže da će jedan od vrhunaca držabe biti Elvisov Cadillac Custom Estate Wagon iz 1972 godine. “Kralj rock ‘n’ Rolla” imao je ovaj automobil u vlasništvu od 1972. do njegove smrti 1977. godine.

Automobil je bio smješten u Las Vegasu, u kući Colonela Toma Parkera, Elvisova menadžera, a zatim u Las Vegas Hiltonu. Kasnije je poslan u Graceland, Elvisov dugogodišnji dom. Taj Cadillac je među nekoliko vozila koja će biti na aukciji, uključujući Chevrolet C/10 Baja trkaći kamion iz 1969. godine i dva motocikla u vlasništvu Stevea McQueena, motocikl u vlasništvu Dennisa Hoppera te automobili koji su pripadali Franku Sinatri, Ringo Starru i Bette Davis.
Ostale stvari povezane s Elvisom Presleyem, a koje će biti ponuđene na aukciji, su njegovi dokumenti o regrutaciji i otpustu iz vojske te rijetke fotografije.

Mecum je objavio da će na aukciji također biti stvari povezane s Johnom Wayneom, Marilyn Monroe, Jackom Nicholsonom, Royom Rogerssom, Hunterom S. Thompsonom, Jimmyjem Stewartom, Burtom Reynoldsom i Gene Kelly.

Izvor: Net.hr