fbpx

Cijene rabljenih automobila od 1. srpnja definitivno padaju!

Svečanost povodom ulaska hrvatske u Europsku uniju već je definirana do najsitnijih detalja, no mnogi građani ne znaju što se sve mijenja nakon 1. srpnja. Jedan od najboljih primjera su trgovci rabljenim automobilima.

Hrvatska 1. srpnja ulazi u Europsku uniju, čime se mijenjaju brojna pravila i propisi. Velik broj građana nije se na vrijeme informirao o svim promjenama, a jedan od boljih primjera su trgovci rabljenim automobilima.

Cijene polovnih automobila u posljednjih nekoliko godina konstantno padaju, a prema riječima pojedinih upućenih trgovaca, od 1. srpnja one će dodatno pasti.

Razlog je što se potencijalnim kupcima iz Hrvatske otvara veliko tržište Europske unije, pa će, vjerojatno, biti isplativije rabljeni automobil kupiti u nekoj od susjednih zemlja, poput Italije ili Njemačke. Zato i naši trgovcni, čini se, kane spustiti cijene te tako ostati konkurentni.

Zbunjeni i uplašeni

Nema sumnje. Cijene rabljenih vozila definitivno će pasti”, poručio nam je jedan trgovac iz Sesveta s 20-godišnjim iskustvom.

No, koje sve promjene u svoje poslovanje moraju uvesti trgovci rabljenim vozilima, te što će se točno promijeniti i utjecati na cijenu vozila – nitko ne zna točno! To su nam u telefonskom razgovoru priznali brojni trgovci, koji su poprilično zbunjeni, pa i uplašeni. Ništa bolja situacija nije ni u odjelu Carine pri Ministarstvu financija, gdje su nam prvo također poručili da se “još ništa ne zna”, da bi nam potom rekli da je lista svih promjena preduga da bi nam je pročitali preko telefona…

Službeni odgovor još uvijek čekamo.

U svakom slučaju, ako razmišljate o kupovini rabljenog automobila, pričekajte početak srpnja.

Izvor: netmobile.hr