fbpx

Do petka toplinski val

Temperatura zraka se ovih dana ni noću neće spuštati ispod 20 stupnjeva. U središnjoj i istočnoj Hrvatskoj bit će i iznad 35 !

U ovome tjednu diljem Hrvatske valja se pripremiti na iznadprosječno toplo – vruće – vrijeme! Porast temperature zraka, i najniže dnevne, i najviše, bit će takav da će vrijednosti nadmašiti kritične, nakon kojih se povećava opasnost od toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje.

Posebice se to odnosi na razdoblje od utorka do petka, i to ponajprije u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj, gdje će najviša temperatura zraka većinom biti iznad 33°C, gdjekad vrlo vjerojatno i iznad 35°C (!), a ni tijekom noći se neće spuštati ispod 20°C.

Vremensko izvješće za zadarsko područje jutros u 8 sati : Vedro je i uglavnom tiho. Temperature zraka: Zadar, Šibenik i Božava 22, Pag i Karlobag 21, Knin i Kukljica 17, Gospić 16 stupnjeva. Tlak zraka u Zadru iznosi 1017 hektopaskala. Do kraja dana bit će pretežno vedro i vruće. Tiho ili slab vjetar promjenljivog smjera. Poslijepodne slab sjeverozapadnjak, uz obalu i jugozapadni vjetar.

Izvor: HRT Zadar