fbpx

Huligani došli po burek pa napali vlasnike

Zadarska policija još uvijek traga za huliganima koji su u nedjelju oko 4.30 sati upali u pekaru u Sabunikama i tamo iz pukog hira napali vlasnike, braću Ivu i Marijana Kobaša te njihovu sestru Jelenu. Svi su, srećom, prošli s lakšim ozljedama no još uvijek su u šoku zbog događaja.

Suzavcem u oči, šakom u glavu

– Spavala sam na katu kuće, iznad pekare, kad me probudila neka galama. Čula sam psovke i lupanje, kao da se nešto ruši pa sam otišla do prozora i vidjela skupinu mladića ispred. Kako su mi braća radila, spustila sam se dolje vidjeti što se događa i zatekla dvojicu kako tuku mlađeg brata. Jedan mu je sasuo suzavac u oči i onako zaslijepljenog su ga udarali – još vidno uznemirena od nemilog događaja ispričala nam je Jelena koju je jedan od napadača udario šakom u jagodičnu kost s lijeve strane glave nakon što mu je ona krenula iz ruke uzeti suzavac, kojim joj je poprskao brata. No žena je dobila i udarac u nogu od drugog napadača. Njega je pokušala spriječiti da joj brata udari metlom uhvativši rukom dršku pa ju je mladić svom silinom udario nogom ispod koljena.

Incident je, kaže, započeo iz čiste gluposti, zato što je njezin brat trojici mladića koji su prvi došli u pekaru rekao da nema bureka. Bili su uporni pa im je rekao da ima pecivo i kruh i neka uzmu i idu dalje, jer on nema vremena baviti se s njima. No mladići su postali nasilni i započeli rušiti košare za kruh, a kad im je njezin brat rekao neka idu vani i krenuo prema najbližem, on ga je započeo naguravati. Jedan od njih otrčao je do automobila, donio suzavac i poprskao ga, a potom su ga počeli mlatiti. Kad mu je brat priskočio u pomoć, kaže, nasrnuli su i na njega.

Sve to gledala je i naša majka. I nju su probudili galama i lom pa se spustila dolje i imala što vidjeti. Sedam-osam nepoznatih mladića tukli su joj sve troje djece u vlastitoj kući. To je bio užasan šok za nju jer smo u Sabunike doselili iz Slavonije zbog rata – kaže ogorčeno Jelena dodajući kako je njezina majka u ratu ostala bez 12 članova uže obitelji.

Momci iz Vrsi, vraćali se s provoda

U PU zadarskoj rekli su nam da je obrada ovog događaja još u tijeku te da je nekoliko počinitelja otkriveno i ispitano. Navodno je riječ o mladićima iz Vrsi koji su se u nedjelju ujutro vraćali iz noćnog provoda.

– Razbijeno je jedno staklo na vratima pekare, a po do sada dostupnim informacijama nitko nije teže ozlijeđen. Više će se znati po dovršetku istrage – rekli su nam u PU zadarskoj.

– Ne znam koliko ih je točno bilo, ali pretpostavljam da ih je bilo najmanje trojica u svakom automobilu. Dovezli su se crnim passatom i plavim peugeotom – prisjeća se Jelena kojoj se otac jednog od napadača u ponedjeljak ispričao.

– Nazvao me čovjek i rekao mi da mu je žao radi svega. Iskreno se ispričao zbog postupka sina i rekao mi da je ponižen i osramoćen te da ga nije tako odgajao – prisjeća se Jelena dodajući kako je ispriku prihvatila, ali da se pita što se to događa s mladim naraštajima.

– Čini mi se kao da je sve više nasilja i pitam se kako se zaštititi. Ja i moja braća napadnuti smo u vlastitoj kući – ističe Jelena napominjući kako nikomu ne želi zlo, ali da se nada kako će ovi mladići biti primjereno kažnjeni tako da im nikada više ne padne na pamet učiniti išta slično.

No po svemu sudeći ovaj će incident završiti optužnim prijedlozima za narušavanje javnog reda i mira. Zakon za taj pekršaj predviđa tek simboličnu novčanu kaznu.

Izvor: Zadarski list