fbpx

Ističe rok za legalizaciju

Do sada zahtjev za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata predalo 22 i pol tisuće građana. Zahtjev se može predati do kraja lipnja, no zbog velikih gužvi, zadnja 2 tjedna županijski ured za provedbu dokumenata u građenju radit će pojačano – rekao nam je to pročelnik Željko Letinić.

“Kako obično to kod nas i biva, kako se bliži kraj roku za predaju zahtjeva, tako se u nadležnom županijskom uredu povećavaju gužve. Zahtjev se može predati do kraja lipnja, no zbog velikih gužvi, zadnja 2 tjedna ured za provedbu dokumenata u građenju radit će pojačano” – rekao je pročelnik Željko Letinić te najavio:

“Iz tog razloga smo mi i produžili rad sa strankama, odnosno pisarnica zaprima zahtjeve svakog radnog dana od 8:30 do 16:00, u subotu ćemo raditi od 8 do 15, a sljedećega tjedna svakoga radnog dana od 7:30 do 15 sati, srijedu ćemo odraditi i popodne od 17 do 19. Radit ćemo pojačano i 29. i 30. lipnja, dakle zadnje dane roka, i to od 8 do 18 sati.”

No, pravi posao, a to je rješavanje samih zahtjeva, tek predstoji i on će trajati godinama.

“Pa zasigurno da će trajati, zasigurno je to posao od nekoliko godina. Jer bez obzira na mogućnosti ljudi ovdje doista rade i rješavaju i po 40 zahtjeva mjesečno, a to je više od jednoga dnevno. A moram reći da je to ipak upravni postupak, nije to ispisivanje “šprance”, mora se izići na teren. utvrditi činjenično stanje, primijeniti zakon, postoji procedura, postoji oglašavanje takvih rješenja i tako dalje” – slaže se Ž.Letinić.

Inače, do sada je zahtjev za legalizaciju predalo 22 i pol tisuće građana, a do kraja roka procjenjuje se da će ta brojka narasti i do 27 tisuća.

Izvor: HRT Zadar