fbpx

“Istražuje me FBI, radim na velikoj priči”: Jesu li tajne službe ubile nagrađivanog američkog novinara?

Prije devet dana u prometnoj nesreći poginuo je 33-godišnji novinar Michael Hastings. Nesreća se dogodila ujutro u 4.20, kada se automobilom zabio u drvo, nakon čega je izbio požar. Hastings je smrtno stradao na mjestu nesreće. Nakon provedenog očevida, navodno je utvrđeno da nesreća nije sumnjiva, no čekaju se još rezultati toksikoloških testova, koji će biti gotovi tek za 8 do 10 tjedana.

Prema informacijama koje su dosad izašle u javnost iz policije, navodno je Hastings vozio prebrzo te izgubio nadzor nad automobilom. Njegovi prijatelji ne vjeruju u to. “Svi znaju da je vozio kao neki starac, tako da nema šansi da je izgubio kontrolu nad vozilom”, tvrdi jedan od njegovih prijatelja u razgovoru za Fox News. “Na puno pitanja o njegovoj smrti treba pronaći odgovor”, dodao je.

Novinar je tražio pomoć WikiLeaksove odvjetnice!

Naime, 15 sati prije smrti Hastings je svojim prijateljima i kolegama poslao poruku: “FBI ispituje moje bliske prijatelje i kolege. Ako dođu do vas, bilo bi mudro odmah zatražiti pravni savjet, pogotovo prije bilo kakvog razgovora s njima”, napisao je Hastings prijateljima u BuzzFeedu. Dodao je da radi na velikoj priči i da bi se trebao na neko vrijeme “skloniti s radara”, prenosi Huffington Post.

Odmah nakon teške nesreće, krenule su špekulacije oko njegove smrti… A vatru oko toga potpirila je i objava WikiLeaksa na Twitteru. “Michael Hastings kontaktirao je WikiLeaksovu odvjetnicu Jennifer Robinson samo nekoliko sati prije nego što je umro kazavši kako ga FBI istražuje. O njegovoj smrti imat ćemo više informacija kasnije.”, napisali su iz WikiLeaksa.

Hastings je 2010. godine dobio nagradu George Polk za članak zbog kojega je general Stanley McChrystal morao podnijeti ostavku. Sada se priča kako je radio na priči vezanoj za nadzor Amerikanaca, a posebice o Jill Kelley koja je podnijela tužbu protiv američkih vlasti zbog curenja informacija za koje smatra da su povrijedile njeno pravo na privatnost. Sve navedeno vezano je uz skandal sa šefom CIA-e David Petraeusom koji je krajem prošle godine podnio ostavku zbog toga.

Hastingsova žena, međutim, demantirala je informacije, da je njen suprug prije smrti radio na toj priči.

Izvor: Index.hr