fbpx

Ivan Gobin zlatni u sprint triatlonu

Matea Pezelj bila je druga mlađa juniorka, a Anica Klanac druga u konkurenciji juniorki

Varaždin je bio domaćin Prvenstva Hrvatske u sprint triatlonu gdje su nastupili i članovi TK Zadar. Ovogodišnje treće izdanje Triatlona Varaždin bilo je je i Prvenstvo Hrvatske u sprint triatlonu. Održane su utrke aquatlon za najmlađe, supersprint za kadete i građanstvo, utrka za osobe s invaliditetom na utrci s handcycle biciklima i glavna utrka sprint triatlon (750/20/5) koja je ove godine bila i službeno Prvenstvo Hrvatske u ovoj disciplini.

– Organizatori iz Triatlon kluba 042 u SRC Aquacity priredili su mnogobrojne sportske događaje za djecu, triatlonke i triatlonce, rekreativce, ali i osobe s invaliditetom. Triatlonske utrke održavale su se u SRC Aquacity i okolnim cestama koje su bile zatvorene za sav promet, što je ovu utrku činilo jednom od najsigurnijih u Hrvatskoj – rezimirao je Ivan Gobić, član TK Zadar, koji je u kategoriji seniori II u sprint triatlonu s rezultatom 1:01:40 osvojio prvo mjesto i postao najbolji triatlonac Hrvatske u ovoj disciplini. U istoj kategoriji Ivan Tuta je bio šesti (1:09:24), a Jurica Šango 12. (1:17:48). Junior Ante Klanac (1:10:48) osvojio je peto mjesto dok je Edgar Nimac (seniori I) bio 15. (1:13:19). U kategoriji veterani I vrlo dobar rezultat ostvario je Siniša Pezelj (1:20:21) koji je bio šesti, dok je Renato Pilipović bio deveti s 1:28:16. Emilijo Krstić se natjecao u kategoriji veterani II gdje je osvojio šesto mjesto (1:21:30).

U supersprintu natjecale su se Anica Klanac u konkurenciji juniorki i Matea Pezelj među mlađim juniorkama. U ukupnoj konkurenciji svih muških i ženskih natjecatalje Matea Pezelj osvojila je 68. mjesto, no rezultat 48:47 bio joj je dovoljan za drugo mjesto u konkurenciji mlađih juniorki. Anica Klanac (45.46) je sveukupno zauzela 61. mjesto, a to joj je kod juniorki, također bilo dovoljno za plasman na drugo mjesto.

Izvor: Zadarski list