fbpx

Izdržite paklene vrućine još par dana: Idući tjedan kiša i zahlađenje!

I danas nas očekuje “pakleno” vruće vrijeme. Velike vrućine potrajat će do kraja tjedna, a u narednom tjednu nas, prema prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda, očekuju kiša i zahlađenje od čak 10 do 15 stupnjeva Celzijevih u odnosu na aktualne temperature zraka.

Prema prognozi DHMZ, danas će biti sunčano, vruće i vrlo vruće. U unutrašnjosti sredinom dana i poslijepodne slab do umjeren razvoj oblaka. Vjetar uglavnom slab jugoistočni i jugozapadni, na Jadranu do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura većinom između 31 i 36 °C.

U kontinentalnom dijelu zemlje biometeorološke prilike će biti nepovoljne zbog visokih temperatura zraka koje će uzrokovati veliki rizik za ljude. Zbog toga se preporuča izbjegavanje boravka na otvorenom u najtoplije doba dana, uzimanje tekućine i hlađenje tijela. Na Jadranu i u dalmatinskom zaleđu bit će povoljne biometeorološke prilike. Preporuča se zaštita od UV zračenja.

I sutra će biti većinom sunčano i vruće. Vjetar slab, na Jadranu ponegdje umjeren sjeverozapadnjak. Temperatura zraka u unutrašnjosti malo niža. U subotu se očekuje više oblaka, a uglavnom na istoku zemlje i mjestimični pljuskovi. U nedjelju nestabilnije, promjenljivo oblačno uz mjestimičnu prolaznu kišu ili pljusak i grmljavinu. Temperatura zraka u postupnom padu.

Izvor: Index.hr