fbpx

Izum kojim će se obogatiti, ali i spasiti mnoge živote (VIDEO)

Veteran izraelske vojske Ben Biron ima novi izum koji bi godišnje mogao spasiti više života nego svi zaštitni prsluci na svijetu. Osim toga, taj izum će vam i u tri sata ujutro pokazati gdje možete nešto pojesti.

U dobi od 24 godine Biron je kreirao Alcohoot, prvi na svijetu smartphone analizator daha. Biron se nada da će elegantni dizajn njegovog proizvoda – zajedno s aplikacijom koja prikazuje grafikon s razinom alkohola i povezuje korisnika s obližnjim taksijem i zalogajnicama – smanjiti vožnju u alkoholiziranom stanju.

Biron i njegov prijatelj Jonathan Ofir, prvi put su postali svjesni problema 2010. godine tijekom služenja vojske u izraelskim obrambenim snagama. Znak istaknut na ulazu u vojnu bazu govorio je da je vožnja u alkoholiziranom stanju vodeći uzrok smrti među vojnicima.

Kada je Biron vidio slično ponašanje nakon upisa na Wingate sveučilište, počeo je raditi na razradi ideje za Alcohoot.

Uređaj za analizu daha velik je kao, otprilike, četvrtina iPhonea, a spaja se na vrh telefona te mu je potrebno oko 10 sekundi za izračun razine alkohola u krvi.

Alcohoot koristi iste senzore koji se nalaze i u službenim policijskim analizatorima daha. Cijena ovog uređaja je 75 dolara, što je znatno manje od 800 dolara koliko koštaju modeli analizatora koje koristi policija, rekao je Biron.

Ovaj tjedan Biron je dobio 650.000 dolara od investitora kako bi nastavio razvoj svoje ideje.

[vsw id=”U7vdiRpxGxA” source=”youtube” width=”550″ height=”344″ autoplay=”no”]

Izvor: net.hr