fbpx

Janoušek mirno ljetuje u Diklu

Roman Janoušek je navodno lani na pješačkom prijelazu pregazio pješakinju i pobjegao, a vozio je pod utjecajem od 2,2 promila alkohola

Iako ga traži policija u rodnoj Češkoj, lobist i vrlo uspješni biznismen Roman Janoušek mirno ljetuje na zadarskom predjelu Diklo. Janoušeka je put u Zadar naveo još krajem prošlog stoljeća nakon čega je odlučio ovdje kupiti kuću. To je 2004. godine i realizirao te se smjestio treći red od mora u centru Dikla gdje si je izgradio i uredio trokatnicu s ukupno 600 metara četvornih stambenog prostora. Jučer na toj adresi, međutim, nije bilo nikoga. Ipak, uspjeli smo doznati kako je Janoušek čest i omiljen gost u obližnjim restoranima i kafićima. U Zadar već godinama dolazi luksuznom jahtom Rosi ll, opremljenom čak i helikopterom, a koju sidri u Zadarskom kanalu, nedaleko Dikla.

Kako javljaju češki mediji, milijardera Janoušeka policija traži zbog sumnje da je u ožujku prošle godine na pješačkom prijelazu u Pragu, oko deset sati ujutro, oborio pješakinju te pobjegao. Policija ga je ubrzo pronašla, a prema pisanju čeških medija napuhao je čak 2,2 promila alkohola. To je, kažu, i bio najveći razlog zbog čega je stisnuo po gasu jer u toj državi ne toleriraju alkohol kod vozača. Janoušeka češka policija tereti za pokušaj ubojstva, a strogi zakon te zemlje za to djelo predviđa čak 18 godina zatvora.

Uspješni biznismen kojeg češki mediji nazivju i praškim Kumom, međutim, može mirno nastaviti uživati u ljetnim radostima jer, kako smo doznali u PU zadarskoj, češka policija i pravosuđe do danas nisu zatražili da ga se izruči.

Izvor: Zadarski list