fbpx

Jimmy Stanić za Svjetski dan glazbe

Dobitnik ovogodišnje nagrade Porin za životno djelo, osamdesetčetverogodišnja legenda hrvatske glazbe Stjepan Jimmy Stanić sutra gostuje u Zadru u povodu Svjetskog dana glazbe. Popularni pjevač će u dvorištu Providurove palače nastupiti uz Scharf Club Swing Quintet koji čine ugledni hrvatski jazz glazbenici Mario Igrec (gitara), Miljenko Puljić (violina), Antun Nino Reljić (klavir), Ranko Purić Campi (bugarija, gitara) i Nenad Jura Vrandečić (kontrabas).

Iako izuzetno zadovoljan s nagradom za životno djelo, popularni glazbenik ni ne pomišlja na završetak karijere. Tako će s glazbenicima iz Scharf Cluba Swing quinteta ovom prilikom u Zadru predstaviti materijal novog nosača zvuka koji će, kako najavljuje sadržavati ugodnu glazbu za dušu i nešto čega na našem tržištu danas nema.

Koncert u Zadru je prvi nakon što ste dobili Porina za životno djelo. Zašto baš Zadar?

– Nije to bila moja odluka. Miljenko Puljić i Scharf Club su dogovorili Zadar, a na meni je bilo samo da pristanem.

To je ujedno i vaš prvi koncert u Zadru, Zadrani vas još uvijek nisu imali prilike vidjeti u svom gradu?

– Tako je, ovo je moj prvi koncert u Zadru. Jako se veselim što dolazim u pravi europski grad Zadar. Zadar je predivan grad, osobito sad s Morskim orguljama, Pozdravom Suncu, ali tu je i cijela njegova povijest zbog čega je jedinstven u Hrvatskoj.

Kakav ste repertoar spremili za zadarsku publiku?

– Još uvijek nismo ništa definirali. Danas ćemo se tek dogovoriti. U svakom slučaju mogu obećati da će biti i više nego zabavno. Na koncertu će biti i moja žena Barbara, imat ćemo neki humoristični intervju, ona će postavljati pitanja, a ja odgovarati. Nadam se da će se to svidjeti vašoj publici.

Imate 84 godine, a još uvijek dosta nastupate. Kako to?

– Nemam pojma. Volim taj posao i uopće ne osjećam to kao napor. S druge strane, možda je stvar u genima, možda sam to naslijedio od mame, a i tata je bio jak. Fizički se doista osjećam izvanredno, kao da mi je 20 godina manje.

Ulaznice za koncert se mogu kupiti na blagajni HNK (od 11 do 13 i 19 do 21 sat) kao i 30 minuta prije koncerta na mjestu održavanja koncerta. Cijena ulaznice iznosi 40 kuna.

Izvor: Zadarski list