fbpx

Jovi Mitroviću i Šimi Karamarku sudit će se opet!

Ubojicama iz Zelengrada – Šimi Karamarku zvanom Šika iz Kruševa i umirovljenom pravosudnom policajcu Ivi Jovi Mitroviću zbog okrutnog ubojstva 62-godišnjeg Mladena Divnića – sudit će se opet!

Naime, ovih je dana Vrhovni sud RH ukinuo nepravomoćnu presudu zadarskog Županijskog suda i zatražio ponavljanje sudskog postupka zbog, kako saznajemo, pogrešno utvrđenog činjenična stanja, odnosno mišljenja kako u izreci presude nije dovoljno dobro obrazloženo da je ubojstvo počinjeno s namjerom.

Podsjećamo, Šime Karamarko bio je osuđen na deset godina zatvora, dok je Mitroviću bio određen prisilni smještaj i liječenje u psihijatrijskoj ustanovi zatvorenog tipa. Ubojstvo se dogodilo u mjestu Zelengrad prije dvije godine za proslave Đurđevdana.

Po optužnici zadarskog tužiteljstva, Mitrović i Karamarko su došli u Zelengrad u obiteljsku kuću Zorana Gagića i to u društvu nesretnog Mladena Divnića kako bi zajednički proslavili taj blagdan. Tamo su svi zajedno zabavljali, jeli i pili, a onda uslijed velike količine popijenog alkohola, počeli su se – svađati.

Karamarko je Divnića najprije polio vrućom vodom, a onda mu se u zlostavljanju pridružio i Mitrović te su ga obojica krenula cipelariti. Izvukli su ga potom na dvorište. Iako je Divnić zapomagao, nisu prestajali s udarcima ni ispred kuće. Brutalno zlostavljanje nastavili su još neko vrijeme, a nakon toga, izmrcvarenog su čovjeka odveli do Mitrovićeva automobila, a potom ga je Mitrović odvezao na obližnji izvor gdje su ga pokušali oprati, onako zakrvavljenog.

Kada je shvatio da Mladenu Divniću više nema pomoći, Mitrović je u rano jutro pozvao policiju i Hitnu medicinsku pomoć. Rekao im je da u automobilu ima ozlijeđenu osobu kojoj je potrebna pomoć. No nije dugo trebalo da policajci »povežu stvari«, pa su Karamarko i Mitrović ubrzo uhićeni, osumnjičeni za brutalno ubojstvo te pritvoreni.

Izvor: Zadarski list