fbpx

Katalog za Guinessovu knjigu rekorda

Ove srijede u Ninu će biti predstavljena naslovnica, vizualni identitet i kreativni tim koji stoji iza najvećeg kataloga na svijetu “Neodoljiva Hrvatska”. Autorica kataloga dimenzija 170×130 cm je Zagrepčanka Sunčana Matić. Riječ je o projektu koji želi ispričati najbolje i najljepše iz hrvatske povijesti i sadašnjosti, najvažnije o identitetu, gospodarstvu, njenim ljudima, a cilj je i promovirati modernu Hrvatsku kao turističko odredište.

Neodoljiva Hrvatska je posebno razvijan projekt s ciljem promocije moderne hrvatske države svijetu. Katalog će se na jesen kandidirati za titulu najvećega svjetskog kataloga u Guinnessovoj knjizi rekorda. Ovaj katalog obuhvaća tekstove eminentnih domaćih stručnjaka za pitanja kulture, gospodarstva i turizma te vrhunske fotografije prirodnih i povijesnih ljepota Hrvatske.

Produkcija kataloga Neodoljiva Hrvatska jedinstveni je tehnološki pothvat: dosadašnji rekord za najveći katalog već punih deset godina drži jedno njemačko izdanje. No s 800 kvadrata papira, 350 stranica i preko 110 kilograma, vrijeme je da titulu najvećeg kataloga na svijetu preuzme upravo “Neodoljiva Hrvatska”.

U tri tisuće godina starom Ninu, jednom od hrvatskih dragulja gdje su se krunili slavni hrvatski kraljevi, okrunit će se dvogodišnji rad i trud stručnjaka koji su na jedinstven način odlučili predstaviti svoju zemlju. O katalogu Neodoljiva Hrvatska govorit će autorica, Sunčana Matić iz agencije LUX, Marija Dejanović – direktorica Turističke zajednice Grada Nina te kreativni tim koji stoji iza njegovoga jedinstvenog vizualnog identiteta.

Gradić Nin i datum predstavljanja – srijeda, 26. lipnja u 10 sati – pomno su odabrani kako bi se, neposredno pred priključenje Republike Hrvatske Europskoj uniji, Europi i čitavom svijetu poručilo da Hrvatska itekako ima što za ponuditi: kreativnost, znanje, entuzijazam i toliko ljepota da je za njih potreban – najveći katalog na svijetu.

Izvor: Zadarski list