fbpx

Loniću s četiri kazna umanjena na tri godine zatvora

Vrhovni sud potvrdio je presudu izrečenu Marinku Dukiću kojom je na Županijskom sudu lani osuđen na dvije godine zatvora zbog dilanja heroina. Njegovom kompanjonu Geniju Loniću umanjena je kazna pa će umjesto četiri, on iza rešetaka provesti tri godine

Godinu dana nakon što su na Županijskom sudu u Zadru nepravomoćno osuđeni na zatvorske kazne u trajanju od ukupno šest godina, Vrhovni sud RH donio je pravomoćnu presudu protiv Marinka Dukića (39) i Genija Lonića (40). Dukiću je potvrđena zatvorska sankcija u trajanju od dvije godine i mjesec dana, dok je za Lonića donesena povoljnija kazna. Sudsko vijeće Vrhovnog suda ocijenilo je oštrom zatvorsku kaznu u trajanju od četiri godine koju je Loniću izrekao sudac Boris Radman, pa ju je umanjilo za godinu dana.

Dukić i Lonić “pali” su u ruke policiji krajem svibnja 2011. godine nakon čega je Dukić u zatvoru zadarskog Istražnog centra proveo nešto više od godine dana, a ostatak kazne čekao je pravomoćnost, dok je Lonić ostao nešto duže, pa su do danas obojica već odrobijali više od polovine izrečenih im kazni.

 Izvor: Zadarski list