fbpx

Maskirani i naoružani razbojnici opljačkali benzinsku postaju

Razbojnici naoružani pištoljima upali su u prostor trgovine na benzinskoj postaji i vičući: “Ovo je pljačka, daj novce”, priprijetili dvojici zaposlenika u dobi od 52 i 24 godine. U strahu za svoj život oni su ima dali sav novac iz blagajne. To je već 25. oružani prepad ove godine

Dvojica maskiranih i naoružanih razbojnika opljačkali su u srijedu, oko dva sata u noći, benzinsku crpku Petrol u Petrčanima.

Razbojnici naoružani pištoljima upali su u prostor trgovine na benzinskoj postaji i vičući: “Ovo je pljačka, daj novce”, priprijetili dvojici zaposlenika u dobi od 52 i 24 godine. U strahu za svoj život oni su ima dali sav novac iz blagajne nakon čega su se nezvani noćni gosti udaljili u nepoznatom smjeru.

U PU zadarskoj nisu željeli otkriti o kolikoj je svoti riječ jer se za naoružanim razbojnicima još uvijek traga te je kriminalističko istraživanje u tijeku.

Inače, ovo je 24. oružani prepad od početka ove godine evidentiran na području pod nadležnošću PU zadarske, a drugi u benzinsku postaju. U travnju je, podsjetimo, opljačkana pumpa Petrol na Bulevaru, u Ulici Ante Starčevića. Tamo je u sitne noćne sate “upao” naoružani i maskirani razbojnik te uz prijetnju zaposleniku i njegovoj kolegici ispraznio blagajnu. Lopov je odnio oko tri tisuće kuna, a policija još uvijek traga za njim.

Od ukupnih 24 razbojništva u proteklih šest mjeseci policajci su uspjeli ući u trag počiniteljima i razriješiti deset slučajeva što je oko 40%. Lani u isto vrijeme bilo je evidentirano 25 istih kaznenih djela, a na kraju godine izbrojeno je ukupno 54 oružanih pljački. Što se riješenosti tiče, ona je bila za 20% veća nego u ovom trenutku.

Na meti razbojnika osim benzinskih postaja su i banke, kladionice, trgovine za otkup plemenitih metala te trgovine mješovitom robom koje sudeći po statistikama pljačkaši najčešće odabiru kao način za laku zaradu.

 Izvor: Zadarski list