fbpx

Masovni prosvjedi u Brazilu trajat će sve dok gradski prijevoz ne postane besplatan!

Predsjednica Brazila Dilma Rousseff sastala se sa predstavnicima prosvjednika koji u protekla dva tjedna predvode masovne prosvjede širom zemlje i obećala im da će Vlada Brazila izdvojiti dodatnih 23 milijarde dolara za unapređenje usluga gradskog prijevoza u zemlji. Vođe prosvjeda iskazale su nezadovoljstvo činjenicom da im predsjednica Rousseff nije dala detaljne informacije i čvrsta obećanja o koracima koje vlada namjerava poduzeti.

Oni su najavili da će prosvjedi biti nastavljene sve dok gradski prijevoz ne bude besplatan. Prosvjedi koji su prije dvije sedmice započeti kao znak nezadovoljstva poskupljenjem cijela u gradskom prijevozu u Sao Paulu, ubrzo su se omasovili i proširili na sve veće gradove Brazila. Građani su nezadovoljni sveopćom situacijom i skupim životom u gradovima.

U četvrtak je na ulice Brazila izašlo više od milijun građana, a došlo je i do sukoba prosvjednika sa snagama sigurnosti u kojima su četiri osobe izgubile život, a mnogo njih je ozlijeđeno. Najveće zamjerke prosvjednikaprema Vladi odnose se na velika ulaganja u organizaciju sportskih natjecanja, kao što su aktualni nogometni Kup konfederacija i Svjetsko prvenstvo u nogometu.

Izvor: Index.hr