fbpx

Naborano lice i obješena koža posljedica su ove hrane

Ako ste nakon ručka pojeli kolač, možda ste naknadno zabrinuti da će sve te kalorije završiti na bokovima. Ali nova teorija ukazuje da biste se više trebali brinuti za kožu lica.

Brooke Alpert, koautorica knjige The Sugar Detox: Lose Weight, Feel Great, and Look Years Younger, objasnila je jednu od manje poznatih posljedica unosa prevelike količine šećera: bore i obješenu kožu.

Brooke je knjigu napisala u suradnji s dermatologicom Patricijom Farris koja je pojasnila što se događa kada u krvi ima previše šećera.

‘Visoke razine šećera napadaju kožu. Sav taj šećer spaja se na molekule proteina, kolagena i elastina. Zbog toga lijepe, meke stanice kože postaju krute što uzrokuje bore i gubitak elastičnosti, sve što ne želimo na našem licu’, rekla je.

U knjizi se potiče odvikavanje od šećera (i ugljikohidrata općenito) koje započinje s tri naporna dana detoksikacije. ‘Istraživanja su pokazala da je odvikavanje od šećera jednako onome od kokaina i drugih težih droga. Ljudi znaju biti depresivni, tresu se, hiroviti su i naporni’, rekla je Brooke Alpert.

Za one koji nisu spremni odmah se odreći šećera, autorice predlažu zakuske s voćem i malo proteina, što će, tvrde, onemogućiti nagli skok šećera. Na ovaj način ćete održati stabilnu razinu šećera u krvi. A što je ova razina stabilnija to je ljudima lakše pridržavati se zdravih principa ishrane.

Izvor: magazin.hr