fbpx

Nakon zadarske atmosfere mogao bih se mirne duše ostaviti košarke

Rekao sam da bi bila velika šteta završiti karijeru, a ne odigrati sezonu u Zadru i osjetiti tu atmosferu kada je puna dvorana i kada Tornado navija. Prema tome, sada bih se mogao mirne duše ostaviti košarke, ali ipak nemam još tu namjeru – kaže Krasić

Kada se prošlog ljeta na Višnjiku okupila šarolika skupina, mahom mlađih igrača, kako bi se u tjedan dana probnog roka pokušali nametnuti Anti Nazoru za mjesto u prvoj momčadi Zadra, bilo je i jedno iznenađenje. Bariša Krasić, kojega su Zadrani pamtili iz vremena dok je nosio dres vječnog rivala Cibone, stigao je u 34. godini, nakon sezone provedene u A-2 ligi. Malo tko je tada znao što se od njega može očekivati, a on sam je kazao: “Dogovorili smo se da dođem malo trenirati, bez nekih obveza pa da vidimo kako će se stvari razvijati.” Nazor je vrlo brzo uvidio da od iskusnog krilnog centra može imati koristi, a posebno je pohvalio njegovu radnu etiku. U prvoj domaćoj utakmici sezone u Krešin dom stigla je Crvena zvezda. Zadar je favoriziranog protivnika deklasirao sa 98:81, a Krasić je pritom zabio 19 poena, uz četiri pogođene trice iz isto toliko pokušaja. Time je odmah “kupio” zadarsku publiku, koja će pamtiti i njegovih 15 poena i ključnu ulogu u završnici vrlo važne gostujuće pobjede kod Splita pa onda i 14 koševa Partizanu. Ipak, Krasić je ovoj momčadi značio mnogo više od prosječnih sedam i pol poena po susretu. Bio je, kako je to Nazor kazao, faktor stabilnosti.

– Od početka sezone dao nam je mir i neke stvari, koje se ne vide na terenu i izvan njega, profesionalizam, odnos prema radu i transfer takvog ponašanja na druge igrače. Takvi iskusni i karakterni igrači su jako bitni za svaku momčad – rekao je trener.

A i Krasić za Nazora ima samo riječi hvale.

– Baš ovakvu sezonu sam i priželjkivao. Najvažnije mi je bilo da se fizički dignem i tu je bio najveći upitnik hoću li uspjeti, odnosno hoće li treninzi biti u tom rangu kvalitete da se mogu fizički dići. Upravo se to i dogodilo. Ante Nazor je od prvog dana probe postavio jak intenzitet i visoke kriterije i to mi je odgovaralo. S takvim treninzima druge stvari nisu bile upitne. Zato je trener najzaslužniji što sam se uspio vratiti na ovaj rang nakon godine dana, kada sam praktički pauzirao. Mogu reći da sam jako zadovoljan.

Kada se podvuče crta, kako ste zadovoljni klupskom sezonom?

– Mislim da možemo biti prezadovoljni. Bilo je uspona i padova, dobrih, loših, ali i odličnih razdoblja, a na kraju smo premašili zacrtane ciljeve.

Kada vam je bilo najteže?

– Kada smo izgubili tri domaće utakmice zaredom, od Krke, Cedevite i Širokog. Prije božićne stanke smo bili u odličnom ritmu i računali smo da ćemo, uz dobre treninge, nastaviti najmanje tako, ako ne i bolje. Očekivali smo te tri pobjede, međutim, dogodila su nam se tri poraza. Tada je bilo psihološki dosta teško, jer smo doveli pod znak pitanja ostanak u ABA ligi.

Krasić ima dva naslova prvaka Hrvatske s Cibonom. Ipak, priznaje da bi osvajanje naslova u Zadru bilo nešto posebno.

– Ostaje veliki žal zbog toga, posebno zato što smo imali priliku. Cedevitu smo pobijedili pet puta, a Cibona je bila možda i kvalitativno niži rang od Cedevite. Otvorila nam se šansa, međutim, u finalu nismo bili pravi i nismo pokazali praktički ništa.

U rujnu će napuniti 35, ali Krasić još ne namjerava završiti karijeru.

– S obzirom da sam se ove godine fizički vratio i osjećam se dobro, volio bih igrati još koju godinu.

Vidite li se u Zadru i sljedeće sezone?

– Nisam još ni sa kime razgovarao. Ugovor mi je istekao, a što se mene tiče, ako se dogovorimo, volio bih ostati u Zadru. Tu mi je bilo odlično i igrački i privatno i mogu reći sve najbolje. Drugih ponuda za sada nemam, no vidjet ćemo što će se dogoditi preko ljeta.

 Izvor: Zadarski list