fbpx

Potvrđena presuda jednom od najpoznatijih svjetskih terorista: Šakal ostaje doživotno u zatvoru!

Sud u  Parizu odbio je žalbu nekoć najtraženijem svjetskom teroristu Carlosu Šakalu te mu potvrdio doživotnu kaznu zatvora za četiri odvojena napada na dva vlaka, željezničku postaju i ulicu u Parizu u kojima je poginulo 11, a ranjeno 150 osoba.

Uoči izricanja presude, Šakal je održao četverosatni monolog u kojem je tvrdio da nije terorist. “Cijeli sam se život borio protiv terorista. Mi nismo teroristi, mi smo borci za slobodu”, kazao je Šakal.

Pravim imenom Ilich Ramirez Sanchez, rodom iz Venezuele, nekoć je punih 20 godina spadao među najtraženije svjetske bjegunce. Dolijao je 1994. godine, kada je uhvaćen u Sudanu, nakon čega je u Pariz doslovno prebačen u vreći. Trenutno u francuskom zatvoru služi doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubojstva dvojice policajaca i doušnika 1975. godine.

Ubio 2000 ljudi, uz “samo” 200 slučajnih civilnih žrtava

Pod njegovom koordinacijom izvedeno je više od stotinu napada, a Šakal se posebno hvali svojom “preciznošću”. Tvrdi kao je odgovoran za smrt 2000 ljudi, dok je broj nevinih civilnih žrtava pritom zanemariv. “Računam da ih je manje od deset posto. Tako da na 1500 do 2000 ubijenih nije bilo više od 200 civilnih žrtava”, ponosno ističe Šakal.

Pravi teroristi su Izrael i SAD

Među terorističku “kremu” probio se nakon što je 1975. godine sa svojom terorističkom grupom upao na sastanak OPEC naftnih kartela u Beču i zatočio 60 ljudi, među kojima je bilo 11 ministara. Bio je i istaknuti član ljevičarske Narodne fronte za oslobođenje Palestine.

“Terorizam će postojati dok god imperijalisti vladaju svijetom. Ja sam neprijatelj terorista kao što su SAD i Izrael”, objasnio je svoje stavove i motive Šakal.

Izvor: Index.hr