fbpx

Provalili u crkvu i trgovine, ukrali janjce, inox bačve, slatkiše…

Tijekom noći je u mjestu Pakoštane provaljeno u mjesnu crkvu i pokraden je zavjetni zlatni nakit. Prema informacijama iz policije, počinitelj je nakon provale u crkvu ukrao veću količinu zlatnog, zavjetnog nakita, čija se materijalna vrijednost procjenjuje na više od 100.000 kuna. Policija traga za počiniteljem, a kaznena prijava zbog teške krađe za sada je podnesena protiv nepoznate osobe.

Inače na zadarskom području krade se sve i svašta: u Poljicima su iz štale 77-godišnjaka ukradena tri janjeta, u Zadru su iz skladišta tvrtke na Jadranskoj cesti nestale inox bačve, u mjestu Rovanjska provaljeno je u trgovinu odakle je ukradena veća količina cigareta. U trgovinu je provaljeno i u Debeljaku, odakle su pokradeni slatkiši i cigarete. Počinitelj nije poznat ni za jednu od ovih krađa.

U Zadru su se pojavile i krivotvorene novčanice u apoenima od 200 eura, a otkrivene su u mjenjačnici u Ulici Ante Starčevića. Tamo je 26-godišnjak iz Zagreba stavio u opticaj pet krivotvorenih novčanica u apoenima od 200 eura, no u valjanost novčanica se posumnjalo. Nakon kriminalističke obrade u PU zadarskoj potvrđeno je da se radi o lažnim novčanicama, te je protiv 26-godišnjaka podignuta kaznena prijava.

Izvor: Slobodna Dalmacija