fbpx

Sinovčić odbio potpisati vijećničku prisegu

Na konstituirajućoj sjednici Županijske skupštine prisegnulo je 40 vijećnika : 23 s liste HDZ-a i koalicijskih partnera, 10 s liste SDP-ove koalicije, Akcija mladih dobila je 3 vijećnika, Hrvatski laburisti 2 te koalicija HSS-HSP-BUZ 2 vijećnika. Reno Sinovčić odnosno dva zamjenska vijećnika s njegove kandidacijske liste odbila su potpisati vijećničku prisegu prosvjedujući na taj način što im nije bilo dozvoljeno prijaviti zamjenu.

U obrazloženju predstavnika ureda državne uprave koji su vodili sjednicu, zamjenski vijećnici trebaju se prethodno prijaviti mjerodavnom tijelu što je R. Sinovčić propustio učiniti. Njegova je namjera bila prijaviti dvoje zamjenskih vijećnika umjesto sebe i Vedrana Uranije koji će se aktivirati u zadarskom Gradskom vijeću jer su i tamo osvojili dva mandata.

Na sjednici je za predsjednika skupštine Zadarske županije ponovo izabran Željko Lončar iz HDZ-a. Najavio je kako će gospodarski projekti biti i dalje prioriteti na kojima će skupština raditi, a izrazio je i zadovoljstvo činjenicom da je ponovo izabran za predsjednika, kako je rekao, najbolje županijske skupštine u našoj zemlji…

“Da, ja sam ponosan na tu činjenicu, a evo i zašto: velika većina odluka koje smo mi donjeli kroz posljednjih 20 godina u skupštini su donešene konsenzusom većine vijećnika bez obzira kojoj stranci pripadali. Mi se u demokratskom ozračju znamo i porječkati, ali to ne utječe na donošenje ključnih odluka, to je sastavni dio demokracije i ja sam na to ponosan.” – kazao je Lončar.

Za potpredsjednike skupštine izabrani Draganj Ranj iz SDP-a i Tomislav Šarić iz HSP-a doktor Ante Starčević. Evo koja su područja prioriteti za nove potpredsjednike županijske skupštine…

“Ja očekujem korektnu suradnju s ostalim strankama, na dobrobit žitelja naše županije, a prioriteti bi trebali biti poljoprivreda i ribarstvo.- kazao je Draganj Ranj.

“Poljoprivreda, ruralni razvoj, poljoprivreda , gospodarstvo – to su bitne točke ra razvoj naše županije i tu ćemo uložiti najviše energije i truda.”-kazao je Tomislav Šarić.

Izvor: Zadarski list