fbpx

Spalldiju uvjetno godina dana zatvora

Sutkinja Općinskog suda u Zadru Sandra Radanović zadarskog je poduzetnika Dina Spalldija u ponedjeljak proglasila krivim za utaju na štetu kupca stana, svećenika Josipa Galića, »tešku« 200-tinjak tisuća kuna i izrekla mu nepravomoćnu presudu kojom ga osuđuje na uvjetnu kaznu u trajanju od jedne godine zatvora, s rokom kušnje od četiri godine.

Izrekla mu je i, također specijalnu mjeru po kojoj u roku od osam mjeseci od pravomoćnosti presude zajedno s troškovima sudskog postupka i kamatama Spalldi mora svećeniku Galiću vrati 27 tisuća eura. Kaparu u iznosu od 20 tisuća eura sutkinja je izuzela iz presude pojasnivši kako državno odvjetništvo poduzetnika za taj iznos nije ni teretilo.

Po optužnici svećenik Josip Galić je od Dina Spalldija za svog brata, koji živi u inozemstvu, još 2008. godine planirao kupiti stan u zgradi Lipotica u Jazinama. Sklopili su predugovor nakon čega je svećenik dao kaparu od 20.000 eura Spalldiju na ruke, a potom još 12 pa 15 tisuća eura, iako je ostatak u ukupnom iznosu od 110 tisuća eura trebao platiti nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora i primopredaje. Budući da je istekao dogovoreni rok, a dogovor nije realiziran, Spalldi je pronašao drugog kupca koji je za stan bio spreman odmah isplatiti 100 tisuća eura. U svega sedam dana kupoprodaja je obavljena, a Spalldi je svećeniku na kraju ostao dužan iznos od 27.000 eura.

Izvor: Zadarski list