fbpx

Süddeutsche Zeitung: Kušajte paški sir i dođite na Paklenicu

Minhenski “Süddeutsche Zeitung”, jedne od najvažnijih i najrenomiranijih dnevnih novina u Njemačkoj, s dnevnom nakladom od 470 tisuća primjeraka i 1,4 milijuna čitatelja dnevno, objavile su 20. lipnja 2013. opširnu reportažu na šest stranica o Hrvatskoj i to kako o raznim oblicima turističke ponude hrvatskih destinacija tako i o ljudima koji djeluju u turističkoj privredi.

Opširni prikaz u cjelini predstavlja Hrvatsku kao novu zemlju članicu Europske Unije, najavljujući čitateljima novosti odnosno promjene i olakšice koje se mogu uskoro očekivati. Kroz niz autorskih priča, detaljno se opisuju hrvatski otoci i njihove posebnosti te ponuda za posjetitelje. Tako su posebno istaknuta vina i krajolik na Pelješcu, povijest na Korčuli, doživljaji u NP Brijuni te ljepote Mljeta i Hvara. Na Pagu se preporučuje paški sir i vino dok se Krk se opisuje kao obiteljska destinacija.

Predstavljaju se i posebni oblici hrvatske ponude kao off road tura po Velebitu i Paklenici za turiste koji žele izravan dodir sa posebnom i netaknutom prirodom te ljubitelje kultnog njemačkog filma Winnetou. Uz ovaj opširan prikaz o Hrvatskoj, najava teme o hrvatskim otocima istaknuta je na udarnom mjestu na naslovnici.

 Izvor: Zadarski list