fbpx

U Saboru rasprava o izmjenama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti

U Saboru traje rasprava o izmjenama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti. Njima Vlada uklanja brojne prepreke i ograničenja za obavljanje ove djelatnosti u procesu legalizacije objekata prije špice turističke sezone, s obzirom da postoji velik broj objekata čiji su vlasnici podnijeli zahtjev za legalizaciju objekata u kojima su se i do sada pružale ugostiteljske usluge.

“Građanima želimo omogućiti da u ovoj fazi legalizacije već sada mogu obavljati turističku djelatnost. Svi oni koji raspolažu s smještajnim kapacitetima, a nemaju dokaz o uporabljivosti zgrade, da mogu ishoditi privremeno rješenje na temelju kojeg će moći pružati uslugu smještaja, uz uvjet da su predali zahtjev za legalizaciju”, istaknuo je ministar turizma Darko Lorencin.

Nakon rasprave o tom prijedlogu zastupnici će glasovati o raspravljenim točkama, među kojim i o Zakonima o zaštiti okoliša i prirode. Vlada je jučer odbila amandmane bivše ministrice zaštite okoliša Mirele Holy kojima je ona uvjetovala ostanak u SDP-u. Holy je tražila da se osnuje agencija za upravljanje nacionalnim parkovima, što je Vlada odbila, a ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović je pojasnio zašto.

“Nema dokaza niti argumenata da bi to predstavljalo racionalizaciju sustava. Smatram da jedan argumentirani razgovor može rezultirati promjenom mišljenja, ali na ucjene naprosto ne možemo pristati, ne možemo funkcionirati na principu ucjena”, rekao je Zmajlović.

Zmajlović i Holy jučer su nakon svega razgovarali, a je li Zmajlović svoju prethodnicu u ministarskoj fotelji uvjerio da ne izlazi iz SDP trebali bi doznati danas kada bi se se Holy, prema neslužbenim informacija, trebala oglasiti po pitanju svoje sudbine u stranci.

Izvor: Index.hr