fbpx

USKOK PROŠIRIO ISTRAGU PROTIV MAME ŠOLE I SINOVA ZBOG NOVOG KREDITA OD 4,5 MIL. KUNA Oštetili Karlovačku banku

Marija Šola i njezini sinovi Sandi i Petar ovaj su tjedan ponovno “gosti” USKOK-a koji ih ispituje nakon novog proširenja istrage o aferi Karlovačka banka.

USKOK je prošli tjedan, kad je u istom predmetu ukinut pritvor bivšem predsjedniku Uprave Dalekovoda Luki Miličiću, proširio istragu na spomenute članove obitelji Šola zbog kredita od 4,5 milijuna eura, koji je Opatovina projekt Petra Šole ishodio 2010. godine kod Zveza Banka iz Klagenfurta. Prema najnovijem proširenju istrage, i kredit Zveza Banka bio je samo paravan za jedan u nizu kredita Kabe za potrebe Opatovina projekta jer je Kaba, umjesto izravnog kreditiranja, položila depozit, odnosno dala punu garanciju Zveza Banku za kredit koji je potom odobren Opatovina projektu. Time je, prema optužbi, Karlovačka banka oštećena za više od 30 milijuna kuna.

USKOK od početka istrage sumnjiči Mariju i Sandija Šolu da su mimo redovne procedure odobravali goleme kredite tvrtki u vlasništvu člana njihove obitelji i s njom povezanim poduzećima, sve s ciljem financiranja projekta okrupnjivanja zemljišta na Savskoj Opatovini.

Izvor: Jutarnji list