fbpx

Varaždincu odgođeno suđenje jer je došao u kratkim hlačama

Pravosudni policajci zaustavili su na vratima suda u Borellijevoj ulici Damira Kukeca, Varaždinca optuženog zbog otmice dviju belgijskih turistkjinja koje je gotovo osam sati držao na brodu nedaleko otoka Pašman i Ugljan

Stroge propise prema kojima je muškarcima odjevenim u kratke hlače zabranjen ulaz u zgradu suda u Ulici Borelli u petak su pred vratima ostavili Damira Kukeca, Varaždinca optuženog za protupravno lišavanje slobode dviju Belgijanki prije dvije godine.

Sudsko ročište je stoga odgođeno, ali i zbog činjenice da Belgijanke Louise Lucie i Amelie Zahwe Soukane nisu primile poziv s Općinskog suda u Zadru.

Općinsko državno odvjetništvo Kukeca je optužilo jer je 27. lipnja 2011. godine u vremenu od 12.30 do 20.10 sati na području zadarskog arhipelaga u brodu protivno njihovoj volji držao dvije Belgijanke. Kukec je bio pod utjecajem marihuane i alkohola pa je Belgijanke koje su mu za vožnju do Kornata dan ranije platile 50 eura odvezao na predio između Pašmana i Ugljana. Žene su se pobunile, ali im je on zaprijetio da će ih baciti u more. drama na brodici trajala je gotovo osam sati, a prekinuta je nakon što je do brodice stigla policija. U kriznom trenutku kad su se belgijske turistkinje osjetile ugroženo, jedna od njih je uspjela poslati sms poruku vlasniku apartmana u kojem su odsjele, a do dolaska policije one su se i fizički sukobile s Kukecom. Jedna ga je, naime, udarila pivskom bocom po glavi nakon čega su spas potražile u moru iskočivši iz broda. Na kopno su ih prevezli policajci koji su ih iz mora podigli u policijski brod. Žene će ljetovanje u Hrvatskoj zasigurno pamtiti cijeli život, no i Kukec će zapamtiti njih jer bi ovu ljetnu avanturu mogao platiti “ležarinom” u nekoj od hrvatskih kaznionica.

Izvor: Zadarski list