fbpx

Vozači, budite strpljivi: Nesreće i gužve na autocestama otežavaju promet, sedmero ozlijeđenih na Istarskom ipsilonu

Vrlo toplo vrijeme potaknulo je brojne Hrvate i strance na odlazak na more pa je promet vrlo gust na glavnim cestovnim pravcima u smjeru mora, ali i na ostalim autocestama. Promet dodatno otežavaju prometne nesreće.

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 između odmorišta Modruš i izlaza Ogulin na 95. kilometru u smjeru Zagreba vozi se otežano, pretjecajnim trakom.

Dvoje teže ozlijeđenih

Zbog druge je nesreće bio prekinut promet na Istarskom ipsilonu (B8) između čvorova Rogovići i Lupoglav u oba smjera. Promet je kasnije otvoren, ali se na mjestu nezgode kod čvora Cerovlje promet propušta naizmjence.

“Oko 11,10 sati zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama na 30. kilometru između čvora Cerovje i Lupoglav. Prema zasad dostupnim informacijama, riječ je o sudaru četiri vozila – tri stranih oznaka i jednom pulskih oznaka. U prometnoj nesreći je sedam osoba ozlijeđeno, a prevezeni su u riječku i pulsku bolnicu”, izjavila je Media servisu glasnogovornica istarske policije Nataša Rogić. Kako neslužbeno doznajemo, dvije su osobe teže ozlijeđene.

Na Lučkom kolona od dva kilometra

Pojačan je promet na glavnim cestovnim pravcima, a osobito na autocestama. Zbog pojačanog prometa oprezno treba voziti između čvorova Lučko i Bosiljevo. Na naplati Lučko na ulazu na autocestu A1 nema čekanja, dok je na izlazu u smjeru Zagreba kolona vozila duga oko dva kilometra.

Gužva je na Krčkom mostu u smjeru otoka i na riječkoj obilaznici na čvoru Sveti Kuzam na izlazu prema Jadranskoj magistrali (D8).

Pojačan je promet u trajektnim pristaništima prema Cresu, Rabu i Pagu te u lukama Zadar i Split.

Izvor: Index.hr