fbpx

Zadarskoj taksistici šaka u glavu jer ima niske cijene

Jedina žena u Zadru među vozačima taksija ne boji se da bi kao vozačica mogla naići na opake klijente. Njezin najveći problem su, kaže, pojedini kolege koji naplaćuju i po 400 kuna uslugu prijevoza od aerodroma do grada

Dvadesetsedmogodišnja Ivana Brnadić jedina je zadarska taksistica, ali joj među kolegama “jačeg” spola to nije baš nikakva prednost. Da je stvar takva pokazuju i evidencije aerodromske policije prema kojima je, samo u svibnju Ivana imala čak dva okršaja s kolegama.

– Kao vozač taksija radim već tri godine, a prije par mjeseci registrirala sam svoj obrt za taxi-službu na Zračnoj luci Zadar. Tamo nas trenutačno ima 56 s dozvolama za rad i svatko od nas bori se za svoj kruh. Većina kolega su izuzetno korektni ljudi, ali ih na žalost ima nekoliko s kojima od prvog dana imam problema – žali se Ivana dodajući kako je u početku njihova dobacivanja i psovke ignorirala vjerujući da će s vremenom prestati.

Nije, pa je sve prijavila policiji. Prvi sukob imala je s dvojicom taksista i ta je prepirka ostala samo na verbalnj razini zbog čega su prijavljeni za narušavanje javnog reda i mira, no drugi sukob bio je ozbiljniji i uključivao je i fizički obračun.

– Kolega mi je nešto dobacivao. Sjedila sam u autu kad mi je prišao nastavljajući me vrijeđati i psovati nakon čega me je još i tri puta šakom udario po glavi – prisjeća se Ivana dodajući kako je nakon tog napada imala mučninu i vrtoglavicu.

Djevojka, međutim, kaže kako ju je jače od udaraca zaboljelo kad je shvatila da je napadač dobio prekršajnu prijavu za narušavanje javnog reda i mira, a istu takvu prijavu dobila je i ona. Iako je ona prijavila verbalni i fizički napad.

– Dok sam vozila taksi za bivšeg poslodavca nitko mi nije ništa govorio jer su se bojali mog šefa i ostalih kolega, a sad kad imam svoj obrt i kad sam sama pokazali su svoje pravo lice.na području Zračne luke Zadar čiji su sudionici taksisti. U oba slučaja sačinjena su posebna izvješća i proslijeđena na Prekršajni sud gdje je, nakon uvida u dokumentaciju i saslušavanja obiju strana u priči, muškim sudionicima izrečena mjera zabrane prilaženja kolegici “ljepšeg” spola, te bilo kakve komunikacije s njom.

Izvor: Zadarski list