fbpx

Žene koje nisu klonule duhom: Radnice Kamenskog održavaju kreativne radionice, i vi im možete pomoći!

Znate li gdje su danas radnice propale Zagrebačke tekstilna tvornice Kamensko, koja je u stečaj otišla u listopadu 2010. godine? Iako su zahvaljujući tajkunskim malverzacijama ostale bez posla, bez krvavo zarađenog novca od plaća i otpremnina, pronašle su u sebi još nešto poduzetničkog duha te pokrenule kreativne radionice, koje se održavaju od travnja.

Ovih se dana društvenim mrežama proširila poruka: “Radnice Kamenskog od Grada su dobile na korištenje dva prostora na Knežiji: Rudolfa Bičanića 4 i Braće Cvijića 9. Tamo šivaju, popravljaju odjeću i eventualno prodaju nešto od dobivenog materijala. Dakle, ako imate nešto za šivanje ili za popravak dajte im priliku da zarade. Isto tako, ako imate tkaninu koju ne namjeravate iskoristiti, poklonite njima. Možete pomoći i širenjem ove informacije. Hvala”.

Kreativne radionice udruge Kamensko su socijalnopoduzetnička ideja za osposobljavanje žena za daljnji društveno koristan rad i njihovo financijsko osamostaljenje. Udruga Otvoreno Kamensko osnovana je krajem 2011. godine, a radnice su organizirale pravnu i emocionalnu pomoć za kolegice te besplatne tečajeve otvorene za sve građane. Tako se održavaju tečajevi šivanja, krojenja, pletenja, heklanja, oslikavanja predmeta od stakla i svile…

Izvor: Index.hr