fbpx

Ako krećete na more naoružajte se strpljenjem: Drugi srpanjski vikend u znaku kilometarskih kolona i prometnih nesreća

Zbog prometnih nesreća na autocesti A1 između Zagreba i Karlovca (11.km i 36.km) u smjeru mora vozi se u koloni vrlo sporo već od čvora Lučko te na zagrebačkoj obilaznici od čvorova Buzin (kolona oko 2.km) i Jankomir (kolona oko 3.km).

Prometna je nesreća između čvorova Otočac i Perušić u tunelu Plasina prema moru, vozi se otežano u koloni oko 10 km, javlja jutros HAK.

Povremeni zastoji očekuju se duž Jadranske magistrale na Istarskom ipsilonu i na dionicama cesta gdje traju radovi. Iz HAK-a vozače mole za strpljenje i upozoravaju na oprez.

Državna cesta D1 između Udbine i Gračaca zatvorena je za sav promet zbog radova. Obilazak je: Udbina-Gornja Ploča-Lovinac-Sveti Rok-Gračac.

Zatvorena je brza cesta D28 Sveta Helena–Vrbovec između čvorova Dubrava i Cugovec. Obilazak je preko Vrbovca.

Zbog radova na zagrebačkoj obilaznici između čvorova Lučko i Buzin, od 21. km do 23. km, u oba smjera promet teče uz ograničenja brzine od 60 km/h.

Zbog radova za sav je promet zatvorena dionica državne ceste D57 Vukovar-Orolik. Obilazak je lokalnim cestama grada Vukovara i županijskom cestom ŽC4150 prema postavljenoj privremenoj regulaciji prometa.

Sutra se očekuje bolja prometna situacija

Sutra se očekuje puno bolja prometna situacija. O stanju na cestama izvijestila nas je Irena Belamarić iz HAK-a.

“Nakon očevida prometnih nesreća na autocesti A1 vozi se usporeno između Zagreba i Karlovca, te između čvorova Žuta Lokva i Perušić u smjeru mora. Gust je promet autocestom A7 prema graničnom prijelazu Rupa i prema čvoru Sveti Kuzam. Zastoji su i duž Jadranske magistrale (D8) i na dionicama cesta gdje traju radovi. Državna cesta D1 između Udbine i Gračaca zatvorena je za sav promet zbog radova. Obilazak je: Udbina-Gornja Ploča-Lovinac-Sveti Rok-Gračac”, rekla nam je Belamarić.

Na graničnim prijelazima Metković, Vinjani Donji, Stara Gradiška, Slavonski Brod, Aržano i Bajakovo znatno je pojačan ulazak, a na Kaštelu i Plovaniji izlazak osobnih vozila.

Pojačan je promet u trajektnim pristaništima prema Cresu, Rabu i Pagu, te u lukama Zadar i Split.

Izvor: Index.hr